Suklaa-rusinamousse
Tämä pehmeän täyteläinen mousse on ihanan maukas jälkiruoka, johon makua ja kepeyttä tuo appelsiininkuori. Parhaimmillaan mousse on kunnolla maustuneena, joten tämän voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen.
Helppo
Valmistusaineet
- 1,25 dl maitoa
- 2 kananmunankeltuaista
- 2 rkl sokeria
- 180 g tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
- 1 dl rusinoita
- 1 rkl appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
- 4 kananmunanvalkuaista
- 2 rkl sokeria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Vatkaa maito, keltuaiset, rusinat, sokeri ja appelsiininkuoret kattilassa. Pidä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia, kunnes seos sakenee. Älä anna kiehua
- Ota kattila liedeltä, lisää kuumaan seokseen suklaarouhe ja vatkaa tasaiseksi. Jäähdytä
- Vatkaa valkuaiset, suola ja sokeri tiukaksi vaahdoksi
- Nostele valkuaisvaahto kevyesti käännellen suklaaseokseen
- Jaa seos annosmaljoihin ja laita jääkaappiin tekeytymään 4-5 tunniksi
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.