Suklaa-laskiaispullat Hanna Sumarin tapaan

Mainiot suklaa-laskiaispullat Hanna Sumarin tapaan! Voit nauttia pullia myös Hannan kaakaojuoman kanssa, jotta maksimoit nautinnon:

Hungry Chef sämpyläjauhoista tulee ihanaa pullaa! Ja pakkaus on sopiva vähän harvemminkin leipovalle. Tässä on hurmaava uusi hitti jota parempaa saa hakea – suklaa-laskiaispullat! Pullien täytteessä on suklaamantelimassaa ja halutessaan sen seuraan voi lisätä mansikkahilloa – toimii ihanasti. Tietenkin runsaasti kermavaahtoa tykö ja hattu päälle. Hatun päälle valutetaan vielä suklaakuorrutus. Parasta ikinä! Eikä ollenkaan liian makeaa, päinvastoin – kaakao tasoittaa makeutta. Kas kaakaohan itsessään ei ole makeaa, vaan hitusen kitkerää. Siksi ihana Van Houten kaakao tasoittaa ihanasti makeaa mantelimassaa ja kun pullan vielä kuorruttaa tummalla suklaalla on nautinto huippuluokkaa.”

Helppo

Valmistusaineet

Pullat (n. 10 kpl suuria pullia):

  • 2,5 dl täysmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 100 g sokeria
  • 100 g voita sulatettuna
  • 0,5 kg Hungry Chef sämpyläjauhoja
  • 1 kananmuna voiteluun

Suklaa-mantelimassa:

Suklaakuorrute:

  • 100 g Taloussuklaata
  • 3-4 rkl kuohukermaa
  • 1 tl voita

Kaakaojuoma pullalle (yksi annos):

Valmistusohje

Pullat

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon kananmuna, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita hyvin.
  2. Lisää sitten joukkoon jauhoja desilitra kerrallaan. Voit sekoittaa taikinan käsin tai käyttämällä yleiskonetta. Kun kaksi kolmasosaa jauhoista on lisätty lisää joukkoon sulatettu voi niin kuumana kuin käsi kestää vaivata. Vaivaa voi hyvin taikinaan ja lisää joukkoon loput jauhot. Vaivaa taikinaa vielä kymmenisen minuuttia niin, että siihen tulee hyvä sitko ja taikina alkaa irrota kulhon reunoista.
  3. Peitä kulho liinalla ja laita taikina nousemaan lämpimään paikkaan. Nousua voi nopeuttaa laittamalla kulhon kuumalla vedellä täytettyyn tiskialtaaseen.
  4. Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi kumoa se jauhotetulle alustalle ja leivo siitä pötkö. Jaa pötkö kahteen yhtä suureen osaan ja laita toinen pötkö liinan alle odottamaan.
  5. Jaa toinen pötkö viiteen yhtä suureen osaan. (n. 90g)
  6. Pyöritä pulliksi vasten alustaa tai käsien välissä ja laita leivinpaperilla päällystetylle pellille liinan alle nousemaan vielä puoleksi tunniksi.
  7. Tee lopulle taikinalle samoin.
  8. Voitele pullat kananmunalla ja paista pullia 200 asteessa n. 10 minuuttia

Suklaa-mantelimassa

Pilko mantelimassa monitoimikoneen kulhoon. Lisää kaakaojauhe ja 1 rkl vettä ja pyöräytä muutamia kertoja. Lisää tarvittaessa vettä, että saat tasaisen löysähkön massan.

Suklaakuorrute

Sulata pilkottu suklaa vesihauteessa. Kun suklaa on kokonaan sulanut lisää joukkoon kerma ja sekoita massa tasaiseksi. Massa muuttuu ensin ryynimäiseksi, mutta jatka sekoittamista, kunnes seos on tasainen. Lisää kermaa tarvittaessa. Suklaan tulee olla paksua, mutta juoksevaa. Lisää lopuksi nokare voita antamaan kuorrutteelle kaunis kiilto.

Pullien täyttäminen

 Täytä pullat täysin jäähtyneinä suklaamantelimassalla ja halutessasi myös mansikkahillolla, lisää hyväksi vaahdoksi vatkattu, maustamaton kermavaahto ja aseta pullan ”hattu” paikoilleen. Laita pullat ritilän päälle ja sen alle leivinpaperi. Laita suklaakuorrute pursotin- tai muovipussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata pullien päälle ristiin rastiin. Nauti!

Kaakaojuoma pullalautaselle

Sekoita pienessä kulhossa yhteen kaakaojauho, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna maito kiehuvaksi ja kaada se kaakaosokeriseoksen päälle. Sekoita hyvin vispilällä huolellisesti pohjia myöten. Kaada hyvin sekoitettu kaakao takaisin kattilaan ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Lisää hyppysellinen suolaa ja peukalonpään kokoinen nokare voita. Sekoita ja kaakao on valmista. Vielä parempaa se on seuraavana päivänä. Eli laita kaakao yöksi jääkaappiin ja kuumenna uudelleen kun on aika nauttia pullaa ja kaakota!

Pulla + suklaa = nautinnon maksimointi!