Sitruunainen pashatorttu
Pashatorttu on ihanan keveä ja raikas leivonnainen pääsiäisen jälkiruokapöytään. Pasha on pääsiäispöydän perinneherkku, mutta sitruunainen pashatorttu on hieman kevyempi vaihtoehto tuhdille pashalle!
Sisältä pasha, ulkoa torttu, NAM!
Valmistusaineet
Pohja:
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan raastettu kuori
Täyte:
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 prk sitruunarahkaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl Sun-Maid -rusinoita
- 1/2 dl mantelirouhetta tai lastuja
Valmistusohje
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja raasta joukkoon sitruunan kuori. Siivilöi perunajauhot ja leivinjauhe joukkoon ja sekoita varovasti.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarkkaile ettei pohja tummu liikaa.
- Valmista tällä välin täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita pehmeä voi ja sokeri toisessa astiassa ja yhdistä kerman kanssa. Lisää vielä rahka, sitruunamehu, rusinat ja mantelilastut.
- Kumoa valmis torttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Levitä 3/4 täytteestä pohjan päälle ja rullaa.
- Koristele lopulla täytteellä, mantelilastuilla ja tomusokerilla. Tortun voi hyvin tehdä valmiiksi jääkaappiin edellisenä päivänä – maku vain paranee!