Sametinpehmeä, laktoositon kasviscurry

Mantelimaito taipuu niin samettiseen bataattikeittoon kuin itämaisia makuja toistavaan suloisen tuliseen kasviscurryynkin!

Tämän herkullisen reseptin on tehnyt At Maria’s -blogin Maria.

Katso resepti Marian blogista ›

Helppo 3 annosta

Valmistusaineet

  • 4 dl mantelijuomaa tai muuta kasvijuomaa
  • 2 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 3 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • oliiviöljyä
  • nippu korianteria
  • 2 tl garam masala -mausteseosta
  • 2 tl currya
  • maun mukaan tuoretta chiliä
  • 2 tl punaista currytahnaa
  • 1-2 tl suolaa
  • n. 0,5 rkl kookossokeria

Valmistusohje

  1. pese, kuori ja pienistele perunat ja porkkanat. Laita ne kiehumaan
  2. kuori ja pienistele salottisipuli, inkivääri ja valkosipulinkynnet
  3. lisää garam masala, chili sekä curry ja freesaa niitä oliiviöljyssä paistinpannulla
  4. ota puolet kypsistä perunoista ja porkkanoista sekä paistinpannun antimet ja surrauta blenderissä mantelimaidon kanssa sileäksi
  5. lisää loput perunat ja porkkanat paistinpannulle ja blenderistä kastike
  6. lisää korianteri ja mausta punaisella currytahnalla, suolalla sekä kookossokerilla
  7. tarjoile riisin kanssa