Sametinpehmeä, laktoositon kasviscurry
Mantelimaito taipuu niin samettiseen bataattikeittoon kuin itämaisia makuja toistavaan suloisen tuliseen kasviscurryynkin!
Tämän herkullisen reseptin on tehnyt At Maria’s -blogin Maria.
Helppo
3
annosta
Valmistusaineet
- 4 dl mantelijuomaa tai muuta kasvijuomaa
- 2 perunaa
- 3 porkkanaa
- 3 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 cm pätkä inkivääriä
- oliiviöljyä
- nippu korianteria
- 2 tl garam masala -mausteseosta
- 2 tl currya
- maun mukaan tuoretta chiliä
- 2 tl punaista currytahnaa
- 1-2 tl suolaa
- n. 0,5 rkl kookossokeria
Valmistusohje
- pese, kuori ja pienistele perunat ja porkkanat. Laita ne kiehumaan
- kuori ja pienistele salottisipuli, inkivääri ja valkosipulinkynnet
- lisää garam masala, chili sekä curry ja freesaa niitä oliiviöljyssä paistinpannulla
- ota puolet kypsistä perunoista ja porkkanoista sekä paistinpannun antimet ja surrauta blenderissä mantelimaidon kanssa sileäksi
- lisää loput perunat ja porkkanat paistinpannulle ja blenderistä kastike
- lisää korianteri ja mausta punaisella currytahnalla, suolalla sekä kookossokerilla
- tarjoile riisin kanssa