Bataattikeitto paahdetulla kukkakaalilla ja kuivatuilla luumuilla

Lämmittävä ja maukas sosekeitto bataatista. Sosekeitto valmistuu nopeasti ja kuivatut luumut tuovat siihen uudenlaista suutuntumaa.

45 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

  • 600 g bataattia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ chili
  • 3 tl Borges-oliiviöljyä
  • 800 ml kasvislientä
  • 1 dl kermaa
  • ½ luomu limen mehu (ja kuorta raastettuna)
  • 120 g Sunsweet-luumuja
  • 1 tl seesaminsiemeniä
  • 250 g kukkakaalin kukintoja
  • 2 kevätsipulia
  • 1 tl juustokuminaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

  1. Kuori ja kuutioi bataatti, sipulit ja valkosipuli. Poista chilin siemenet, pese ja pilko chili.
  2. Kuumenna 2 tl öljyä suurella pannulla. Kuullota bataatti, sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Kaada joukkoon kasvisliemi ja anna hautua kannen alla keskilämmöllä noin 20-25 minuuttia kunnes bataatti on pehmeää. Lisää kerma ja sekoita sauvasekoittimella soseeksi. Mausta suolalla, pippurilla, limen mehulla ja limen kuorella. Pilko luumut puoliksi ja lisää keittoon.
  3. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla kunnes ne ovat kullanruskeita ja anna jäähtyä lautasella. Ryöppää kukkakaalin kukinnot kiehuvassa suolatussa vedessä noin 2 minuutin ajan, kuivaa ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa kukinnot uudestaan ja leikkaa ne puoliksi, paista 1 tl öljyssä kullanruskeiksi. Pese kevätsipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kaada keitto syville lautasille, koristele kukkakaalilla, seesaminsiemenillä ja sipulinrenkailla.Vinkki:  Voit käyttää myös kookosmaitoa kerman sijaan. Tarjoile keitto paahdetun leivän kanssa.