
Juuresburgundi
Juuresburgundi sisältää syksyn makuja parhaimmillaan! Herkulliset rusinat tuovat makeutta täyteläiseen pataan. Saa tehdä myös muina vuodenaikoina!
Helppo
Valmistusaineet
- 1 kg punajuurta
- 300 g erivärisiä porkkanoita
- 500 g maa-artisokkaa
- 2 rkl Borges oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl punaviiniä
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- muutama oksa tuoretta timjamia
- 8 dl kasvislientä
- 100 g Sun-Maid rusinoita
- 1 rkl maissitärkkelystä suurustamiseen
- tuoretta timjamia
- pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
- Kuori punajuuret, porkkanat ja maa-artisokat ja pilko juurekset muutamaan osaan.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota hienonnettu sipuli sekä valkosipuli.
- Lisää pilkotut juurekset ja kuullota hetki.
- Lisää tomaattipyree, punaviini ja mausteet.
- Kuullota hetki, jotta maut yrtistä ja mausteista irtoavat. Lisää kasvisliemi.
- Kypsennä juurekset hiljalleen hauduttaen, noin 30 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa rusinat ja suurusta pata maissitärkkelyksellä.
- Koristele tuoreella timjamilla ja pekaanipähkinöillä.
- Voit lisätä juuresburgundiin muitakin juureksia tai vaikka metsäsieniä oman maun mukaan.
Nauti hyvässä seurassa!
Syksyn juurekset parhaimmillaan!