
Portobello-luumupata
Tämä pataruoka saattaa kuulostaa hieman erikoiselta, mutta usko pois, se vie kielen mennessään! Maukas ja mausteinen kasvis-pataruoka lämmittää viileällä säällä.
Herkullisen Portobello-luumupadan reseptin on loihtinut meille Sanna Hiltunen. Resepti löytyy myös Parantavaruoka Joulu/Talvi e-reseptikirjasta, jonka voit ostaa täältä.
- kasvisruoka
- vegaaninen
- Pääruoat
120
min
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
Portobello-luumupata:
- 3 rkl öljyä
- 4 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 tl jauhettua korianteria
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl kanelia
- 2 tl kuivattua timjamia
- 200 g Sunsweet-luumuja
- 3-5 portobellosientä
- 1,2 l vettä
- 4 punajuurta
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 5 laakerinlehteä
- ripaus suolaa
- 2 kasvisliemikuutiota
- 0,5 tl chilihiutaleita
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Laita uuninkestävä pata liedelle ja lorauta pohjalle öljy.
- Kuori ja paloittele sipulit (voi jättää isoiksi paloiksi) ja valkosipulit (voi jättää kokonaisiksi). Paloittele portobellosienet.
- Lisää mausteet ja kuullota sipulia, mausteita ja sieniä noin 5 minuuttia, kunnes sipuli alkaa olla pehmeää. Kaada pataan vesi. Kuori ja kuutioi punajuuret ja lisää loput ainekset. Nosta pata uuniin 1-1,5 tunniksi, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa pata esim riisin tai perunoiden kanssa.