Portobello-luumupata

Tämä pataruoka saattaa kuulostaa hieman erikoiselta, mutta usko pois, se vie kielen mennessään! Maukas ja mausteinen kasvis-pataruoka lämmittää viileällä säällä.

Herkullisen Portobello-luumupadan reseptin on loihtinut meille Sanna Hiltunen. Resepti löytyy myös Parantavaruoka Joulu/Talvi e-reseptikirjasta, jonka voit ostaa täältä.

120 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Portobello-luumupata:

  • 3 rkl öljyä
  • 4 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 200 g Sunsweet-luumuja
  • 3-5 portobellosientä
  • 1,2 l vettä
  • 4 punajuurta
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 5 laakerinlehteä
  • ripaus suolaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 0,5 tl chilihiutaleita

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Laita uuninkestävä pata liedelle ja lorauta pohjalle öljy.
  3. Kuori ja paloittele sipulit (voi jättää isoiksi paloiksi) ja valkosipulit (voi jättää kokonaisiksi). Paloittele portobellosienet.
  4. Lisää mausteet ja kuullota sipulia, mausteita ja sieniä noin 5 minuuttia, kunnes sipuli alkaa olla pehmeää. Kaada pataan vesi. Kuori ja kuutioi punajuuret ja lisää loput ainekset. Nosta pata uuniin 1-1,5 tunniksi, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa pata esim riisin tai perunoiden kanssa.