Sipuli-possupata ja puikulaperunamuusi
Sipulinen porsaanlihapata saa raikkaan vivahteen hedelmistä. Tarjoile rusinoilla, omenalla ja luumulla höystetty possupata puikulaperunamuusin kera. Ohje on neljälle hengelle.
Valmistusaineet
Sipuli-possupata:
- n. 600 g porsaan kassleria
- 3 sipulia
- 2 rkl öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 3 dl lihalientä
- 4 dl omenamehua
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 2 dl Sun-Maid rusinoita
- 1/2 dl Sunsweet luumuja
- 1 omena
- tuoretta timjamia
Puikulaperunamuusi:
- 1 kg puikulaperunoita
- suolaa
- 1/2 dl kermaa
- 50 g voita
Valmistusohje
- Leikkaa porsaan kassler noin 2 x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi ja hienonna sipulit.
- Kuumenna öljy kattilassa ja lisää hienonnetut sipulit, kuullota hetki ja lisää porsaan lihat.
- Kypsennä lihoja hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää lihaliemi ja omenamehu ja hauduta pataa miedolla lämmöllä noin 2 tuntia.
- Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja sekoita joukkoon.
- Lisää rusinat, luumut, kuutioitu omena ja tuoretta timjamia.
- Hauduta vielä noin 30 minuuttia ja anna padan vetäytyä.
- Kuori puikulaperunat ja pilko hieman pienemmiksi paloiksi.
- Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia.
- Lämmitä kerma ja voi erillisessä kattilassa.
- Valuta vesi pois perunoista ja muhenna perunat.
- Lisää joukkoon kerma-voiseos.
- Mausta ripauksella suolaa.
- Tarjoile possupata puikulamuusin kera.
Lämmittävä possupata on todellista lohturuokaa!