Jouluinen lihapata
Jouluisia makuja tähän lihapataan tuovat porkkana, punajuuri ja mausteet. Mikäli kinkku ei maistu mutta jotain tukevampaa juhlapöytään kaipaat, kokeile ihmeessä tätä Taste of Nikinmäki -pitäjän, Henrin muhevaa pataa!
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
Joulun lihapata:
- n. 1 kg paahtopaisti
- 1 pkt pekonia
- 3 porkkanaa
- 3 punajuurta
- 1 rasia herkkusieniä
- 5 pientä sipulia
- 1 prk säilykeherneitä
- 3 timjamin oksaa
- 2 rosmariinin oksaa
- 3 laakerinlehteä
- 5 dl vahvaa lihalientä
- 1 dl punaviiniä
- Borges öljyä
- 3 rkl Hungry Chef vaaleaa sämpyläjauhoa
Valmistusohje
- Pilko pekoni, kuori porkkanat ja punajuuret ja pilko mieleisiksi paloiksi.
- Kuori sipulit.
- Lorauta uuninkestävään pataan öljyä ja ruskista pekonit padassa.
- Leikkaa paahtopaistiliha 2 x 2 cm kuutioiksi.
- Nosta ruskistuneet pekonit sivuun ja ruskista paahtopaistilihakuutiot kolmessa erässä.
- Laita lihat kulhoon, lisää 3 rkl jauhoja ja pyörittele hyvin sekaisin.
- Laita pataan kaikki ainekset paitsi herneet ja herkkusienet.
- Sekoita, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
- Laita pata uuniin 130 asteeseen noin 2 tunniksi / tai kunnes liha on mureata.
- Leikkaa sienet pitkittäin halki ja lisää pataan n. puoli tuntia ennen kuin valmista.
- Valuta herneet ja lisää kun pata on valmis.
- Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Lisää jouluista makua saat lisäämällä pata-aineksiin myös luumuja! Sen lisäksi, että ne maistuvat hyvälle, ne myös mureuttavat lihaa entisestään.