Jouluinen lihapata

Jouluisia makuja tähän lihapataan tuovat porkkana, punajuuri ja mausteet. Mikäli kinkku ei maistu mutta jotain tukevampaa juhlapöytään kaipaat, kokeile ihmeessä tätä Taste of Nikinmäki -pitäjän, Henrin muhevaa pataa!

Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Joulun lihapata:

  • n. 1 kg paahtopaisti
  • 1 pkt pekonia
  • 3 porkkanaa
  • 3 punajuurta
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 5 pientä sipulia
  • 1 prk säilykeherneitä
  • 3 timjamin oksaa
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 5 dl vahvaa lihalientä
  • 1 dl punaviiniä
  • Borges öljyä
  • 3 rkl Hungry Chef vaaleaa sämpyläjauhoa

Valmistusohje

  1. Pilko pekoni, kuori porkkanat ja punajuuret ja pilko mieleisiksi paloiksi.
  2. Kuori sipulit.
  3. Lorauta uuninkestävään pataan öljyä ja ruskista pekonit padassa.
  4. Leikkaa paahtopaistiliha 2 x 2 cm kuutioiksi.
  5. Nosta ruskistuneet pekonit sivuun ja ruskista paahtopaistilihakuutiot kolmessa erässä.
  6. Laita lihat kulhoon, lisää 3 rkl jauhoja ja pyörittele hyvin sekaisin.
  7. Laita pataan kaikki ainekset paitsi herneet ja herkkusienet.
  8. Sekoita, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  9. Laita pata uuniin 130 asteeseen noin 2 tunniksi / tai kunnes liha on mureata.
  10. Leikkaa sienet pitkittäin halki ja lisää pataan n. puoli tuntia ennen kuin valmista.
  11. Valuta herneet ja lisää kun pata on valmis.
  12. Tarjoile esim. keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Lisää jouluista makua saat lisäämällä pata-aineksiin myös luumuja! Sen lisäksi, että ne maistuvat hyvälle, ne myös mureuttavat lihaa entisestään.