Rusinaglögi

Rusinaglögi tehdään mausteista ja Sunmaid rusinoista pitkään hauduttamalla. Rusinoista tulee glögiin niin makua kuin makeuttakin. Voit tarjota glögin sellaisenaan tai tuunata sen rusinasiirapilla (jätä silloin makeutus pois) tai tehdä siitä kirpeän sweet & sour – glögin.

Helppo 2 annosta

Valmistusaineet

  • 1 l mustaherukkamehua
  • 6 neilikkaa
  • 2 tl kokonaisia kardemumman siemeniä
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 dl Sun-Maid -rusinoita
  • 2 kanelitankoa
  • 2 viipaletta appelsiinia
  • 1-2 rkl hunajaa tai siirappia

Valmistusohje

  1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä sitten lämpö niin, että glögi ei kiehu mutta pysyy kuumana. Anna hautua kannen alla n.2-2,5h.
  2. Siivilöi glögi ja tarjoa appelsiiniviipaleiden ja kanelitankojen kanssa.