Rusinapullat
Tuleeko rusinat noukkia pullasta? No, ei ainakaan näistä pullista! Perinteikkäät rusinapullat tuovat mieleen isoäidin rusinapullapitkon ja sopivat loistavasti vaikkapa joulupöytään.
Tästä rusinapullareseptistä valmistuu 15 kpl pehmeitä ja makeita rusinapullia.
60
min
Helppo
15
annosta
Valmistusaineet
Rusinapullat:
- 2,5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 rkl kardemummaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita
Täyte:
- 50 g voita
- 1/2 dl sokeria
- 1 rkl kanelia
- 1 dl Sun-Maid rusinoita
- Lisäksi voiteluun kananmunaa
- Koristeeksi raesokeria ja rusinoita
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen ja lisää sula jäähdytetty rasva alustamisen loppuvaiheessa. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.
- Vaivaa taikinaa pöydällä ja kauli taikinasta noin 60 x 30 cm kokoinen levy. Levitä levylle pehmeä rasva ja ripottele päälle kaneli-sokeriseos sekä rusinat.
- Kääri levy rullaksi pitkältä sivulta. Leikkaa rullasta tasakokoisia paloja muffinssivuokiin leikkuupinta ylöspäin. Kohota pullia liinan alla lämpimässä paikassa n. 20 minuuttia.
- Voitele pullat kananmunalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja painele pulliin muutamia rusinoita koristeeksi.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 minuuttia.