Rusinacookies
Rusinacookies – kaakaon paras kaveri! Parhaimmillaan ne ovat pinnasta rapeita ja sisältä sitkeän pehmeitä. Pelastaa minkä tahansa päivän.
Helppo
Valmistusaineet
- 150 g tummaa suklaata
- 250 g voita
- 2,5 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 100 g rouhittua tummaa suklaata
- 1 dl rusinoita
- ½ dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
- 6,5 dl vehnäjauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
Valmistusohje
- Sulata suklaa vesihauteessa
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi-sokerivaahtoon kananmunat yksitellen koko ajan sekoittaen ja sulatettu suklaa
- Kääntele joukkoon rouhittu suklaa, rusinat, pähkinät sekä vehnäjauhot, johon on sekoitettu leivinjauhe ja sooda
- Sekoita taikina tasaiseksi
- Muotoile taikinasta leivinpaperille tasapaksuisia 5cm halkaisijaltaan olevia cookieseja. Jätä väliä cookiesien välille, sillä ne leviävät paistettaessa.
- Paista cookieseja 150 asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia
Tarjoa rusina-cookiesit jäähtyneinä (jos maltat odottaa) kylmän maidon kera.
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.