Pippuripihvi luumu-uunisipulilla
Luumut ovat hämmästyttävän monipuolisia: niitä voidaan käyttää lisäämään makua ja ravitsevuutta erilaisiin perheaterioihin. Tiesitkö, että luumun entsyymit mureuttavat myös lihaa?!
Helppo
Valmistusaineet
- 150 g Sunsweet luumuja
- 1 punasipuli (n. 150 g)
- 100 g tuorejuustoa, 12 % rasvaa
- 40 g vastaraastettua Parmesanjuustoa
- 1 hyppysellinen appelsiininkuoriraastetta
- 3-4 rkl kasvislientä (-fondia)
- Suolaa, pippuria myllystä
- Borges oliiviöljyä
- Timjaminoksia
Lisäksi:
- 4 pihviä (180 g kpl)
- 1 shotti (4 cl) kuivaa vermuttia (esim. Noilly Prat)
- 2 tl säilöttyä vihreää pepperonia
- 2 rkl voita
- 1 rkl Borges Rapsiöljyä
- Suolaa, pippuria myllystä
Valmistusohje
- Keitä sipulia kokonaisena miedosti suolatussa vedessä 15-20 minuutin ajan, kunnes se pehmenee. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja kuori. Halkaise sipuli kahtia ja irrota kerrokset toisistaan varovasti. Puolita irrotetut kerrokset vielä kerran pitkittäin.
- Sekoita tuorejuusto ja Parmesanjuusto. Mausta suolalla, pippurilla ja appelsiininkuoriraasteella. Levitä tuorejuustoseosta jokaisen sipulinpalan päälle ja aseta päälle luumu. Purista sipulinpaloja siten, että niistä tulee veneen muotoisia. Voitele uuninkestävä vuoka kevyesti oliiviöljyllä. Laita sipulit vuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Paista sipuleita 180 °C (kiertoilmauuni 160 °C) uunissa n. 30 minuuttia.
- Kuivaa pihvien pinta ja kuumenna öljy paistinpannussa. Paista tulikuumalla pannulla pihvit kummaltakin puolelta. Vähennä lämpötilaa ja jatka paistamista n. 5-6 minuuttia kääntäen välillä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paistoliemeen vermutti ja voi ja sekoita hyvin. Pilko vihreät pepperonit ja lisää kastikkeeseen.
- Aseta pihvit tarjolle sipulien kanssa ja tarjoile perunamuusin kera.