Maukas Piri Piri -kana
Ihana Piri Piri -kanaresepeti by Teemu Laurell. Kokonainen kana, joka on maustettu Piri Piri -mausteseoksella on piristävää vaihtelua kanaruokiin. Sopivan tulista!
Helppo
Valmistusaineet
- 1 kokonainen kana
- 2 dl oliiviöljyä
- 3-4 kpl punaista chiliä
- 2 kpl vihreää Poblano -chiliä
- 1 rkl savupaprikajauhetta
- 2 rkl paprikajauhetta
- 4 kpl hienonnettua valkosipulin kynttä
- 2 rkl omenasiiderietikkaa
- 1 sitruunan mehu
- 1 puntti persiljaa
- 1 puntti korianteria
- mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
- Poista chileistä siemenet ja hienonna chilit.
- Laita chilit mortteliin ja lisää valkosipulit, paprikajauheet, etikka ja sitruunanmehu sekä hienonnettu persilja.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja jauha massa tasaiseksi massaksi.
- Hiero kanan pintaan ja anna maustua noin tunti ennen kypsentämistä.
- Laita kana uunivuokaan ja hiero marinadia ja oliiviöljyä kanan pintaan vielä ennen uunia.
- Paahda uunissa 180C asteessa noin 45 minuuttia välillä marinadia pintaan valellelen.
- Lopuksi leikkaa pintaan korianteria ja nauti.
Borges -oliiviöljyissä käytetyt oliivit kypsyvät Espanjan satoja vuosia vanhoissa oliivilehdoissa. Oli salaatti tai ruoka mikä tahansa, Borgesilla on siihen sopiva vaihtoehto.