Maukas Piri Piri -kana

Ihana Piri Piri -kanaresepeti by Teemu Laurell. Kokonainen kana, joka on maustettu Piri Piri -mausteseoksella on piristävää vaihtelua kanaruokiin. Sopivan tulista!

Katso reseptivideo ›

Helppo

Valmistusaineet

  • 1 kokonainen kana
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 3-4 kpl punaista chiliä
  • 2 kpl vihreää Poblano -chiliä
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 4 kpl hienonnettua valkosipulin kynttä
  • 2 rkl omenasiiderietikkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 puntti persiljaa
  • 1 puntti korianteria
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

  1. Poista chileistä siemenet ja hienonna chilit.
  2. Laita chilit mortteliin ja lisää valkosipulit, paprikajauheet, etikka ja sitruunanmehu sekä hienonnettu persilja.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla ja jauha massa tasaiseksi massaksi.
  4. Hiero kanan pintaan ja anna maustua noin tunti ennen kypsentämistä.
  5. Laita kana uunivuokaan ja hiero marinadia ja oliiviöljyä kanan pintaan vielä ennen uunia.
  6. Paahda uunissa 180C asteessa noin 45 minuuttia välillä marinadia pintaan valellelen.
  7. Lopuksi leikkaa pintaan korianteria ja nauti.

Borges -oliiviöljyissä käytetyt oliivit kypsyvät Espanjan satoja vuosia vanhoissa oliivilehdoissa. Oli salaatti tai ruoka mikä tahansa, Borgesilla on siihen sopiva vaihtoehto.