Parhaat mokkapalat poketyyliin
Mikä on parasta mokkapaloissa? No kuorrute! Pokekakkuversiossa mokkapalapohjaan tehdään pieniä reikiä, johon valutetaan kuorrutetta. Sitä siis on! Pikanttia lisäaromia tulee taikinaan myös paahdetusta voista.
Parhaat mokkapalat syntyvät tietenkin Van Houten -kaakaojauheella ja Hungry Chefin 00-jauhoilla.
Valmistusaineet
Pohja:
- 250 g voita
- 2 dl maitoa
- 5 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
- 150 g voita
- 1,5 dl vahvaa kahvijuomaa
- 5 dl tomusokeria
- 2 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
Päälle:
- kakkukoristeita, strösseliä, kookoshiutaleita tai muuta maun mukaan
Valmistusohje
Tee ensin pohja:
- Sulata voi kattilassa ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä, kunnes voi on paahtunut hieman ruskeaksi, noin 5 minuuttia.
- Jäähdytä vähän ja kaada voisula pikkukulhoon. Jätä kattilan pohjalle laskeutunut tumma ”karsta” käyttämättä.
- Lisää voisulaan maito.
- Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi taikinakulhossa.
- Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
- Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikinaan.
- Lisää voi-maitoseos ja sekoita taikina varovasti nostellen tasaiseksi.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (25 x 35 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kakkuun työnnettyyn cocktailtikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
Tee kuorrute:
- Sulata voi ja anna jäähtyä vähän.
- Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset tasaiseksi seokseksi.
Painele puikolla (puhdas syömäpuikko, lyijykynä tms. Ø noin 1 cm puikko) mokkapalapohjaan pieniä reikiä noin neljän sentin välein melkein pohjaan asti. Levitä sitten notkea kuorrute pohjalle niin, että sitä valuu myös reikiin. Kopauta vuokaa pöytää vasten, niin kuorrute täyttää reiät.
Ripottele päälle koristeita. Leikkaa jäähtynyt levy paloiksi (5 x 5 cm).