Parhaat Lucia-pullat

Parhaat ja aidot Lucia-pullat on maustettu sahramilla ja koristeltu Sun-Maid-rusinoilla, tietenkin! Mikä sen ihanampaa kuin pullan tuoksu joulukuisessa kodissa.

180 min Keskitaso 20 annosta

Valmistusaineet

Ainesosat:

  • 1,5 dl Sun-Maid-rusinoita
  • 2,5 dl voita (sulatettua)
  • 0,5 tl sahramia
  • 2,5 dl maitoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 11g kuivahiivaa
  • n. 15 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 1 kananmunan valkuainen

Valmistusohje

  1. Sekoita sahrami sulaneeseen voihin, jotta mausteen maku tehostuu.
  2. Kuumenna maitoa vain hetken hellalla, ota pois hellalta ja sekoita joukkoon voi, sokeri ja suola. Kaada kulhoon ja sekoita kädenlämpöiseen seokseen hiiva. Anna odottaa 10 minuuttia.
  3. Kaada joukkoon pikkuhiljaa puolet jauhoista. Sekoita taikinaan myös kaksi kananmunaa. Lisää loput jauhoista, mutta kuitenkin vain sen verran, että taikinasta tulee tarpeeksi pehmeää, ei liian tahmeaa tai kuivaa.
  4. Anna taikinan kohota kulhossa noin tunnin verran. (lämpimässä paikassa liinan alla)
  5. Kaada taikina jauhoitetulle alustalle, vaivaa muutaman kerran. Ota taikinasta noin golfpallon kokoisia osia ja tee niistä pötköjä. Muodosta pötköistä S-kirjaimen muotoisia pullia, tee molemmista päistä kiekuran muotoiset. Asettele pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Laita liina pellin päälle ja anna pullien kohota n. 30min.
  6. Lämmitä uuni 200C.
  7. Voitele pullat kananmunan valkuaisella ja koristele rusinoilla.
  8. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.