Paras Lucia-pullaresepti
Parhaat ja aidot Lucia-pullat on maustettu sahramilla ja koristeltu Sun-Maid-rusinoilla, tietenkin! Mikä sen ihanampaa kuin pullan tuoksu joulukuisessa kodissa. Tutustu Lucia-pullien reseptiin tässä.
180
min
Keskitaso
20
annosta
Valmistusaineet
Ainesosat:
- 1,5 dl Sun-Maid-rusinoita
- 2,5 dl voita (sulatettua)
- 0,5 tl sahramia
- 2,5 dl maitoa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 11g kuivahiivaa
- n. 15 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 kananmunan valkuainen
Valmistusohje
- Sekoita sahrami sulaneeseen voihin, jotta mausteen maku tehostuu.
- Kuumenna maitoa vain hetken hellalla, ota pois hellalta ja sekoita joukkoon voi, sokeri ja suola. Kaada kulhoon ja sekoita kädenlämpöiseen seokseen hiiva. Anna odottaa 10 minuuttia.
- Kaada joukkoon pikkuhiljaa puolet jauhoista. Sekoita taikinaan myös kaksi kananmunaa. Lisää loput jauhoista, mutta kuitenkin vain sen verran, että taikinasta tulee tarpeeksi pehmeää, ei liian tahmeaa tai kuivaa.
- Anna taikinan kohota kulhossa noin tunnin verran. (lämpimässä paikassa liinan alla)
- Kaada taikina jauhoitetulle alustalle, vaivaa muutaman kerran. Ota taikinasta noin golfpallon kokoisia osia ja tee niistä pötköjä. Muodosta pötköistä S-kirjaimen muotoisia pullia, tee molemmista päistä kiekuran muotoiset. Asettele pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Laita liina pellin päälle ja anna pullien kohota n. 30min.
- Lämmitä uuni 200C.
- Voitele pullat kananmunan valkuaisella ja koristele rusinoilla.
- Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.