Mausteinen rusinakakku
Mausteinen rusinakakku sopii loistavasti niin joulupöytään kuin jälkiruokapöytään muutenkin. Tämä rusinakakku on myös oiva ruokalahja.
Valmistusaineet
1,6-2 l vuoka:
- 200g Sun-Maid rusinoita
- 4 dl vahvaa teetä
- 150 g voisulaa
- 2 dl ruokosokeria
- 3 kananmunaa
- 3 1/ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- voita ja korppujauhoa kakkuvuoan voiteluun
Valmistusohje
Tee näin:
- Lisää kattilaan tee ja rusinat. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Soseuta rusinaseos sauvasekoittimella sileäksi. Lisää joukkoon voisula ja sokeri.
- Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja mausteet. Ripottele jauhoseos taikinaan kevyesti sekoittaen.
- Lisää sekaan lopuksi kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun korppujauhoitettuun vuokaan.
- Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Kokeile kakun kypsyys esim. grillitikulla.
- Nosta uunista ja anna jäähtyä. Kumoa vuoka tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi.