Mausteinen rusinakakku

Mausteinen rusinakakku sopii loistavasti niin joulupöytään kuin jälkiruokapöytään muutenkin. Tämä rusinakakku on myös oiva ruokalahja.

Helppo 12 annosta

Valmistusaineet

1,6-2 l vuoka:

  • 200g Sun-Maid rusinoita
  • 4 dl vahvaa teetä
  • 150 g voisulaa
  • 2 dl ruokosokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 1/ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • voita ja korppujauhoa kakkuvuoan voiteluun

Valmistusohje

Tee näin:

  1. Lisää kattilaan tee ja rusinat. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  2. Soseuta rusinaseos sauvasekoittimella sileäksi. Lisää joukkoon voisula ja sokeri.
  3. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe ja mausteet. Ripottele jauhoseos taikinaan kevyesti sekoittaen.
  4. Lisää sekaan lopuksi kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun korppujauhoitettuun vuokaan.
  5. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Kokeile kakun kypsyys esim. grillitikulla.
  6. Nosta uunista ja anna jäähtyä. Kumoa vuoka tarjoiluastiaan ja koristele halutessasi.