Maidoton kurpitsa-luumukeitto

Piristä kurpitsakeittoa luumuilla! Kun pehmennät keiton kasvipohjaisella maito- tai kermatuotteella, sopii se lähes kaikkiin ruokavalioihin.

Helppo

Valmistusaineet

  • 300 g kurpitsaa kuorineen (esim. lajiketta Hokkaido)
  • 200 g porkkanoita
  • 1 pala tuoretta inkivääriä (n. saksanpähkinän kokoinen)
  • 1 sipuli
  • 2 rkl Borges luomu extra.-virgin oliiviöljyä
  • 8 dl kasvislientä tai –fondia
  • Suolaa ja pippuria
  • Cayennepippuria
  • 1 luomulime
  • 120 g Sunsweet luumuja
  • 1 dl kasvimaitoa -tai kermaa
  • 4 pientä varsisellerin oksaa lehtineen

Valmistusohje

  1. Huuhdo ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja huuhtele porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuori ja kuutioi inkivääri. Kuori ja kuutioi sipuli.
  2. Kuumenna kasvisöljy suuressa kattilassa. Freesaa hetki kuumassa öljyssä sipuli-, kurpitsa-, porkkana- ja inkiväärikuutioita. Kaada päälle kasvisliemi ja keitä vihanneksia kannen alla n. 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla.
  3. Pese lime hyvin ja raasta sen kuori. Purista limen mehu. Lisää limemehu, limen kuori ja luumut (puolita luumut halutessasi) ja kasvimaitojuoma soseutettuun keittoon ja kiehauta uudelleen.
  4. Tarjoa keitto kupeista ja laseista!

Ihanan pehmeät ja makeat luumut Sunsweetiltä!