Maidoton kurpitsa-luumukeitto
Piristä kurpitsakeittoa luumuilla! Kun pehmennät keiton kasvipohjaisella maito- tai kermatuotteella, sopii se lähes kaikkiin ruokavalioihin.
Valmistusaineet
- 300 g kurpitsaa kuorineen (esim. lajiketta Hokkaido)
- 200 g porkkanoita
- 1 pala tuoretta inkivääriä (n. saksanpähkinän kokoinen)
- 1 sipuli
- 2 rkl Borges luomu extra.-virgin oliiviöljyä
- 8 dl kasvislientä tai –fondia
- Suolaa ja pippuria
- Cayennepippuria
- 1 luomulime
- 120 g Sunsweet luumuja
- 1 dl kasvimaitoa -tai kermaa
- 4 pientä varsisellerin oksaa lehtineen
Valmistusohje
- Huuhdo ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja huuhtele porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuori ja kuutioi inkivääri. Kuori ja kuutioi sipuli.
- Kuumenna kasvisöljy suuressa kattilassa. Freesaa hetki kuumassa öljyssä sipuli-, kurpitsa-, porkkana- ja inkiväärikuutioita. Kaada päälle kasvisliemi ja keitä vihanneksia kannen alla n. 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla.
- Pese lime hyvin ja raasta sen kuori. Purista limen mehu. Lisää limemehu, limen kuori ja luumut (puolita luumut halutessasi) ja kasvimaitojuoma soseutettuun keittoon ja kiehauta uudelleen.
- Tarjoa keitto kupeista ja laseista!
Ihanan pehmeät ja makeat luumut Sunsweetiltä!