Luumuleipä
Tämä ravinteikas ja herkullinen gluteeniton luumuleipä sopii joulupöytään ja moneen muuhunkin juhlapöytään täydellisesti. Leivässä on käytetty Sunsweet-luumuja, siemeniä ja pähkinöitä, jotka tuntuvat suussa ihanilta sattumilta.
Herkullisen luumuleivän reseptin on loihtinut meille Sanna Hiltunen. Resepti löytyy myös Parantavaruoka Joulu/Talvi e-reseptikirjasta, jonka voit ostaa täältä.
- gluteeniton
- maidoton
- Aamupalat ja brunssi
- Alkuruoat
- Joulu
- Lisukkeet
- Välipalat
120
min
Helppo
10
annosta
Valmistusaineet
Luumuleipä:
- 4 dl gluteeniton kaurahiutale
- 2 dl pellavansiemen
- 500g siemeniä ja manteleita
- 2 tl suolaa
- 0,5 dl jauhettua psylliumia
- 200g Sunsweet luumuja
- 0,5 tl jauhettua neilikkaa
- 5 dl vettä
- 2 rkl vaahterasiirappia tai melassia
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen
- Sekoita kuivat ainekset todella hyvin keskenään. Leikkaa luumut kahtia ja lisää kuivien ainesten sekaan.
- Sekoita vesi, öljy ja vaahterasiirappi keskenään ja kaada kuivien sekaan. Sekoita hyvin.
- Leikkaa leipävuokaan koko pohjan peittävä leivinpaperisuikale joka nousee reunojen yli. Saat sillä nostettua kuuman leivän vuoasta.
- Kaada massa vuokaan ja odota että vesi on imeytynyt aineksiin, noin 5-15min. Paahda uunissa 50min, nosta sitten leipä vuoasta leivinpaperin avulla ja paahda vielä 30min.
- Anna jäähtyä hetki.
Vinkki! voit pakastaa leivän viipaleina