Luumuleipä

Tämä ravinteikas ja herkullinen gluteeniton luumuleipä sopii joulupöytään ja moneen muuhunkin juhlapöytään täydellisesti. Leivässä on käytetty Sunsweet-luumuja, siemeniä ja pähkinöitä, jotka tuntuvat suussa ihanilta sattumilta.

Herkullisen luumuleivän reseptin on loihtinut meille Sanna Hiltunen. Resepti löytyy myös Parantavaruoka Joulu/Talvi e-reseptikirjasta, jonka voit ostaa täältä.

  • gluteeniton
  • maidoton
120 min Helppo 10 annosta

Valmistusaineet

Luumuleipä:

  • 4 dl gluteeniton kaurahiutale
  • 2 dl pellavansiemen
  • 500g siemeniä ja manteleita
  • 2 tl suolaa
  • 0,5 dl jauhettua psylliumia
  • 200g Sunsweet luumuja
  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai melassia
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen
  2.  Sekoita kuivat ainekset todella hyvin keskenään. Leikkaa luumut kahtia ja lisää kuivien ainesten sekaan.
  3. Sekoita vesi, öljy ja vaahterasiirappi keskenään ja kaada kuivien sekaan. Sekoita hyvin.
  4. Leikkaa leipävuokaan koko pohjan peittävä leivinpaperisuikale joka nousee reunojen yli. Saat sillä nostettua kuuman leivän vuoasta.
  5. Kaada massa vuokaan ja odota että vesi on imeytynyt aineksiin, noin 5-15min. Paahda uunissa 50min, nosta sitten leipä vuoasta leivinpaperin avulla ja paahda vielä 30min.
  6. Anna jäähtyä hetki.

Vinkki! voit pakastaa leivän viipaleina