25 min
Helppo
4 annosta

Kookos-sitruunapikamunkit

Tässä tulevat vapun parhaat munkit! Herkulliset kookos-sitruunapikamunkit valmistuvat vähän reilussa vartissa.

Valmistusaineet

Valmistusohje

  1. Laita 2 Oils -öljy kuumenemaan (n. 175 °C) syvään kattilaan tai rasvakeittimeen. 
  2. Sekoita kulhossa kookosmaito, Extra Mild oliiviöljy ja kananmuna pallovatkaimella tasaiseksi.
  3. Lisää kulhoon loput raaka-aineet: pizzajauhot, perunajauhot, kookoshiutaleet, sokerit, leivinjauhe, suola ja sitruunankuori. Sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi puulusikalla. Sen kuuluu olla lusikoitavan pehmeää, mutta jämäkkää.
  4. Kun 2 Oils -öljy on kuumaa, lusikoi taikinasta pieniä nokareita öljyyn kahden ruokalusikan avulla. Munkit turpoavat melko paljon, joten älä tee niistä liian isoja. 
  5. Paista munkit rauhassa kullanruskeiksi molemmin puolin, yhteensä noin 3–5 minuuttia per erä. Pikamunkkit eivät ruskistu yhtä voimakkaasti kuin perinteiset munkit, joten älä kiirehdi – paista tarpeeksi kauan, jotta sisus ehtii kypsyä.
  6. Valuta talouspaperin päällä ja pyörittele munkit hieman jäähtyneinä sokerissa.Vinkki!

    Kokeile samaa reseptiä suklaamunkkien valmistamiseen: korvaa ½ dl pizzajauhoista Van Houten Cacao –kaakaojauheella ja kookosmaito Barista-kauramaidolla. Suklaamunkeista voit jättää myös sitruunankuoren pois. 

    Perinteisemmät munkit saat korvaamalla kookosmaidon Barista-kauramaidolla ja lisäämällä taikinaan mausteeksi 1,5 tl jauhettua kardemummaa ja ½ tl jauhettua kanelia. Lisää molemmissa versioissa tarvittaessa pizzajauhoja, jos taikina jää liian pehmeäksi – taikinan koostumukseen vaikuttaa käytettävä kauramaito. 

 

Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.