Kermainen avokado-hernesose broileri-luumuvartaiden kera
Sunsweet-luumut täydentävät klassisesti erilaisia liharuokalajeja ja ne lisäävät rakennetta, kosteutta sekä makua.
Helppo
Valmistusaineet
Avokado-hernesose:
- 2 salottisipulia
- 1 rkl Borges rapsiöljyä
- 300 g pakasteherneitä
- 2 dl kasvislientä
- 2 kypsää avokadoa (esim. lajiketta Hass)
- 150 g vähärasvaista jogurttia
- 2-3 tl wasabia
Maustamiseen:
- 1 luomulimen mehu ja raastettu kuori
- suolaa
Vartaat:
- 300 g broilerin rintafilettä
- suolaa ja pippuria
- 50 g pekonia (ohuina suikaleina)
- 16 Sunsweet luumua (n. 160 g)
- 1 rkl Borges Rapsiöljyä
Valmistusohje
- Kuori ja kuutioi salottisipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja freesaa sipulit siinä. Lisää herneet ja kasvisliemi. Anna kiehua kannen alla n. 15 minuuttia, kunnes herneet ovat pehmenneet. Puolita avokadot, poista kivet ja lusikoi hedelmäliha kuorista. Soseuta avokado, jogurtti ja wasabi. Soseuta myös kattilassa olevat herneet. Lisää kattilaan avokadosose ja kuumenna nopeasti koko ajan sekoittaen. Mausta maun mukaan limenkuorella ja -mehulla sekä suolalla.
- Kuivaa broilerin rintafileet. Leikkaa sopiviksi suupaloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Puolita pekoni pitkittäin. Kiedo jokainen luumu pekonisuikaleella. Kokoa vedessä liotetut vartaat siten, että jokaiseen tulee vuorotellen broileria ja pekonipäällysteisiä luumuja. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista vartaita joka puolelta n. 8-10 minuutin ajan tai kunnes broiler on täysin kypsää.
- Tarjoile avocado-hernesose broileri-luumuvartaiden kanssa. Koristele limenviipaleilla ja krassilla.