Jauhelihakebakot luumutäytteellä

Jauheliharuoat ovat lapsiperheiden lemppareita. Kun jauheliha vain maustetaan suolalla ja pippurilla, kepakoista tulee kokolihamaisen napakoita. Hedelmäinen täyte yllättää haukkaajan iloisesti. Kypsennä kätevästi samalla uunipellillä nopeasti kypsyviä kasviksia, kuten terttukirsikkatomaatteja, kesäkurpitsa- ja paprikasuikaleita sekä varsiparsakaalia.

40 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 11/4 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Täyte:

Sivelyyn:

Lisäksi:

  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl persiljasilppua
  • (6 kpl puisia varrastikkuja)

Valmistusohje

  1. Vaivaa jauhelihan joukkoon suola ja mustapippuri.
  2. Pyörittele jauhelihasta kuusi palloa ja taputtele ne litteiksi leivinpaperin päälle (Ø 10 cm).

Tee täyte:

  1. Silppua luumut.
  2. Raasta kuorittu omena karkealla terällä.
  3. Sekoita luumut ja omena juustoraasteeseen.
  4. Nostele noin 2 ruokalusikallista täytettä jauhelihakiekkojen keskelle vanaksi.
  5. Nosta kiekon reunat vastakkain ja ummista sauma huolellisesti vedellä kostutetuin sormin nipistellen.
  6. Lado kepakot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille saumapuoli alaspäin.
  7. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 min, kunnes kepakot ovat saaneet vähän väriä.
  8. Mittaa öljy, siirappi ja soijakastike pikkukulhoon.
  9. Sekoita ja sivele seosta kuumien kepakkojen pintaan.
  10. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja yrttisilppua. Työnnä halutessasi kepakkoihin puiset varrastikut.

Vinkki! Tiesitkö, että kun mittaat ensin öljyn, niin siirappi irtoaa mitasta sen jälkeen liukkaasti.