Itsetehdyt tacot
Nämä pehmeät tacot lisukkeineen meille tarjoaa Sanja sokerivaltakunta -blogista. Reseptiä on helppo muokata täytteitä vaihtelemalla omaan ruokavalioon soveltuvaksi, Sanja täytti tacot halloumilla ja itsetehdyllä pico de gallolla ja aji verdellä. Reseptiin käytettäväksi sopii valmiit kaupan tortillat tai tacot, mutta itsetehdyt tortillat on yllättävän helppo ja nopea tehdä myös.
- kasvisruoka
- Pääruoat
60
min
Helppo
6
annosta
Valmistusaineet
Itsetehdyt tortillat (n. 16 kpl):
- 7,5 dl Hungry Chef 00-Pizzajauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,75 dl Borges Extra Mild oliiviöljyä
- 2,5 dl lämmintä vettä
Pico de gallo Dole ananaksella:
- 1 prk Dole Tropical Gold ananas pikkupalat mehussa
- 1 punainen paprika
- 1 punasipuli
- 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
- 1 jalapeno
- 1/2 limen mehu
- ripaus suolaa
Aji verde:
- 1,5 dl majoneesia (jos haluat tehdä itse, kurkkaa ohje linkistä)
- 1,5 ruukkua korianteria
- 2 jalapenoa
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 dl parmesaania raastettuna
- 1 rkl limemehua
- ripaus suolaa
Halloumia täytteeksi:
- 2 pkt halloumijuustoa
- Borges Extra Mild oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
Aloita valmistamalla tortillat:
- Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- Lisää jauhoseokseen öljy ja vesi, vaivaa taikinaksi.
- Jaa taikina 16 osaan ja anna levätä peitettynä vähintään puoli tuntia. Tällä välin kannattaa valmistella täytteet.
- Kuumenna paistinpannu.
- Kaulitse taikinapallot yksi kerrallaan tai käytä tortillaprässiä. Paista kuumalla pannulla puolesta minuutista minuuttiin per puoli, riippuen pannun lämpötilasta. Tortilloiden tulee jäädä pehmeiksi, mutta niihin kuuluu tulla pieniä ruskeita paiston jälkiä.
- Koska tortilloista tehdäänkin tällä kertaa tacoja, taita tortillat heti paiston jälkeen tacon muotoisiksi ja kääri ne leivinliinaan. Voit laittaa valmiit tortillat rasiaan sitä mukaa kun saat niitä paistettua, niin ne säilyvät lämpimänä pidempään.
Täytteet:
Ananas pico de gallo:
- Valuta ananaspalat siivilää apuna käyttäen (voit säästää mehun johonkin muuhun tai juoda sellaisenaan).
- Pilko kasvikset niin pieneksi kuin pystyt. Muista poistaa siemenet ja valkoiset osat paprikasta ja jalapenosta.
- Laita pilkotut kasvikset kulhoon.
- Pilko ananaspaloja asteen verran pienemmäksi ja nosta ne varovasti kulhoon, ettei niistä tule liikaa nestettä mukaan.
- Lisää limemehu ja suola.
- Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan noin 10 minuutiksi.
Aji verde:
- Poista jalapenosta siemenet ja valkoiset osat ja pilko karkeasti.
- Kuori valkosipulin kynnet.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja hienonna kastikkeeksi.
Leikkaa halloumi ohuiksi siivuiksi ja paista öljyssä kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi.
Tacojen kokoaminen:
- Mikäli käytät valmita tortilloja, lämmitä niitä kuivalla paistinpannulla hetki niin, että pintaan muodostuu muutama uusi musta pilkku.
- Taita tortillat ja asettele tarjoilulautaselle vieri viereen.
- Laita jokaisen tacon pohjalle pari siivua halloumijuustoa.
- Peitä halloumijuustopalat reilulla määrällä ananassalsaa.
- Viimeistele tacot aji verdellä.
- Tacot kannattaa nauttia heti, ne ovat parhaimmillaan tuoreina ja lämpiminä!