Aurinkosalaatti
Aurinkosalaatti sisältää paljon maukkaita vihanneksia. Tämä värikäs salaatti piristää niin arkipäivänä kuin viikonloppunakin. Pienempään nälkään sellaisenaan, isomman nälän yllättäessä pääruoan lisukkeena. Kokeile rohkeasti!
Helppo
Valmistusaineet
- 6 porkkanaa
- 2 appelsiinia
- 1 pieni punasipuli
- 1 dl rusinoita
- 1 puntti rucolaa
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl voita
- 1 rkl tuoretta timjamia
- suolaa ja pippuria
- kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
- Leikkaa kuorittu porkkana 5 cm pitkiksi ja 2 cm paksuiksi paloiksi ja keitä melkein kypsiksi suolalla maustetussa vedessä
- Kuori appelsiinit veitsellä ja irrota hedelmäliha veistä apuna käyttäen. Leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi
- Paista porkkanoita ja sipuleita voissa miedolla lämmöllä. Kun sipulit rupeavat pehmenemään niin lisää sekaan rusinat, hunaja, timjami, appelsiininlohkot ja mausteet. Sekoita vielä hetki ja siirrä sivuun jäähtymään
- Pyörittele juuri ennen tarjoamista sekaan vielä rucola ja ripottele päälle kurpitsan siemeniä.
Lisää salaatin päälle esimerkiksi paistettua halloumijuustoa tehdäksesi siitä ruokaisamman.
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.