Van Houten no-bake minttusuklaa-juustokakku
Nonparellifanin lempikakku on tässä. Helppo ja nopea no bake-juustokakku maistuu kesäjäätelöltä ja näyttääkin siltä.
Tässäpä helppo ja näyttävä tarjottava juhliin tai muuten vain makeannälkään.
Valmistusaineet
Pohja:
- 100 g maustamattomia keksejä (esim. Digestive)
- 100 g voita voita
Täyte:
- 0,5 dl maitoa
- 1 dl Van Houten kaakaojauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 6 liivatelehteä
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 dl vispikermaa
- 0,5 dl sokeria
- 1,25 tl piparminttuaromia
- n. 1 dl nonparelleja
Valmistusohje
Kakku kannattaa tehdä n. 21 cm läpimitaltaan olevaan irtopohjavuokaan.
- Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi jauheeksi.
- Sulata voi ja sekoita keksijauheen joukkoon. Anna tekeytyä hetki.
- Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja painele keksiseos leivinpaperille vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.Tee täyte kahdessa osassa.
- Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa 2 dl kermaa pehmeäksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon 200 g tuorejuustoa.
- Kuumenna kattilassa maito, sekoita joukkoon kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Kun seos on tasainen, sekoita joukkoon pehmenneet, puristellut liivatelehdet.
- Kaada hieman jäähtynyt seos vähän kerrallaan kermavaahdon joukkoon samalla vatkaten.
- Kaada kaakaoseos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
- Valmista piparminttutäyte.
- Laita loput liivatelehdet (3 kpl) kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa 2 dl kermaa ja 0,5 dl sokeria pehmeäksi vaahdoksi.
- Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja piparminttuaromi. Maista ja lisää maun mukaan.
- Sulata liivatelehdet kattilassa ruokalusikallisessa kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla vatkaten.
- Sekoita joukkoon nonparellit, kaada jo hieman jähmettyneen suklaamassan päälle ja tasoita tasaiseksi.
- Ripottele päälle runsaasti nonparelleja. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.