Vegaaniset kesäkurpitsamokkapalat
Vegaaniset kesäkurpitsamokkapalat ovat Satokausikalenterin meille loihtima uudenlainen versio mokkapaloista.
Reseptissä ei ole oliiviöljyn ja kesäkurpitsaraasteen lisäksi muita nestemäisiä ainesosia, eli kesäkurpitsoiksi kannattaa valita mahdollisimman mehukkaat yksilöt. Yleensä hieman pienemmät ja nuoremmat kesäkurpitsat ovat mehukkaimpia. Jos joutuu käyttämään isompia ja vanhempia kesäkurpitsoja, niin silloin taikinaan voi joutua lisäämään pari ruokalusikallista vettä.
Mokkapalat ovat vegaaniset – mutta tummaa suklaata valitessa kannattaa varmistaa, että suklaanapeissa ei ole käytetty maitoa tai muita eläinperäisiä raaka-aineita.
Syksyn tullen samaa reseptiä voi kokeilla esimerkiksi myskikurpitsan kanssa. Myös esimerkiksi purppurabataatti voi toimia hyvin kesäkurpitsan tilalla.
Nämä mokkapalat pysyvät mehukkaina jääkaapissa muutaman päivän, kunhan ne vaan käärii esimerkiksi kelmuun tai tiiviiseen muovipussiin. Sopii esimerkiksi mökkituliaisiksi hyvin: voi valmistaa etukäteen ja selviää hyvin matkustamisesta. Annos valmistuu helposti, jos sen seurana tarjoilee esimerkiksi vegaanista jäätelöä tai vaniljakastiketta. Koristeeksi pihalta voi kerätä syötäviä kukkia: esimerkiksi syreeniä, orvokkeja tai ruusun terälehtiä.