Vanilja-kookosriisipuuro ja appelsiini-luumusose

Tämä riisipuuro tuo vaihtelua perinteiseen ja käy vaikka jälkiruoasta, sillä vanilja-soijamaitoon keitettynä riisipuurosta tulee lempeän makeaa ja ihanan vaniljaista. Luumuja ei keitetä kiisseliksi vaan pehmeäksi soseeksi yhdessä appelsiinimehun kanssa. Riisipuuro sopii syötäväksi myös kylmänä. Reseptin on tehnyt Sanna Parantava Ruoka -blogista.

Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Vanilja-kookosriisipuuro:

  • 1 l Vanilja-soijamaitoa (Alpro)
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2,5 dl kookoskermaa

Appelsiini-luumusose:

  • 300 g Sunsweet-luumuja
  • 4 rkl kookossokeria
  • 3 dl appelsiinimehua
  • 2 dl vettä
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

Valmistusohje:

Vanilja-kookosriisipuuro:

  1. Laita kattilaan vanilja-soijamaito, puuroriisi, kardemumma ja suola.
  2. Keitä miedolla lämmöllä usein sekoittaen noin 30 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää.
  3. Kaada kattilaan kookoskerma ja sekoita.
  4. Anna tekeytyä kannen alla ja tarjoa appelsiini-luumusoseen kanssa.

Appelsiini-luumusose:

  1. Laita kattilaan appelsiinimehu, vesi, kookossokeri ja kaneli.
  2. Saksi luumut puoliksi ja lisää kattilaan.
  3. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
  4. Lisää vettä tarvittaessa.