
Vanilja-kookosriisipuuro ja appelsiini-luumusose
Tämä riisipuuro tuo vaihtelua perinteiseen ja käy vaikka jälkiruoasta, sillä vanilja-soijamaitoon keitettynä riisipuurosta tulee lempeän makeaa ja ihanan vaniljaista. Luumuja ei keitetä kiisseliksi vaan pehmeäksi soseeksi yhdessä appelsiinimehun kanssa. Riisipuuro sopii syötäväksi myös kylmänä. Reseptin on tehnyt Sanna Parantava Ruoka -blogista.
- gluteeniton
- vegaaninen
- Aamupalat ja brunssi
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
Vanilja-kookosriisipuuro:
- 1 l Vanilja-soijamaitoa (Alpro)
- 2 dl puuroriisiä
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/4 tl suolaa
- 2,5 dl kookoskermaa
Appelsiini-luumusose:
- 300 g Sunsweet-luumuja
- 4 rkl kookossokeria
- 3 dl appelsiinimehua
- 2 dl vettä
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
Valmistusohje:
Vanilja-kookosriisipuuro:
- Laita kattilaan vanilja-soijamaito, puuroriisi, kardemumma ja suola.
- Keitä miedolla lämmöllä usein sekoittaen noin 30 minuuttia, kunnes riisi on pehmeää.
- Kaada kattilaan kookoskerma ja sekoita.
- Anna tekeytyä kannen alla ja tarjoa appelsiini-luumusoseen kanssa.
Appelsiini-luumusose:
- Laita kattilaan appelsiinimehu, vesi, kookossokeri ja kaneli.
- Saksi luumut puoliksi ja lisää kattilaan.
- Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.
- Lisää vettä tarvittaessa.