Välimerellinen parsa-alkuruoka
Alkuruoaksi parsaa, rapeaa prosciutto-kinkkua & tonnikalamajoneesia by Teemu Laurell
Helppo
Valmistusaineet
- 1 puntti vihreää tuoretta pastaa
- 1 pkt Prosciutto-kinkkua
- 100 g babypinaattia
- 50 g vuonankaalia
- 1 ps lehtisalaattia
- 1 ps Lollo Rosso -salaattia
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
Tonnikalamajoneesi:
- 200g maustamatonta majoneesia
- 1 purkki tonnikalaa
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 murskattu valkosipulin kynsi
- suolaa
- pippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
- Poista parsasta puumainen osa päistä ja kuori kevyesti.
- Leikkaa parsat kolmeen osaan ja paahda kuumalla pannulla oliiviöljyn kera ja mausta suolalla. Varo kypsentämästä liikaa. Parsa saa jäädä hieman napakaksi.
- Tämän jälkeen laske hieman lämpöä ja laita kinkut pannulle oliiviöljyn kanssa ja paista molemmilta puolilta, kunnes ovat rapeita.
- Pese ja kuivaa salaatit. Asettele tarjoilukulhoon ja laita päälle paahdetut parsat ja rapeat kinkut.
- Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Tarkista maku. Voit halutessasi korvata salaatit muilla lajikkeilla.
Tonnikalamajoneesi
- Yhdistä valutettu tonnikala ja majoneesi huolellisesti.
- Lisää joukkoon murskattu valkosipuli ja sitruunanmehu.
- Mausta pippurilla ja oliiviöljyllä sekä tarvittaessa suolalla. Tarkista maku.
- Tarjoile salaatin kanssa.
Borges -oliiviöljyissä käytetyt oliivit kypsyvät Espanjan satoja vuosia vanhoissa oliivilehdoissa. Oli salaatti tai ruoka mikä tahansa, Borgesilla on siihen sopiva vaihtoehto.