Tonnikala-parsasalaatti
Uutta helppoa ja herkullista reseptiä vaille? Tässä sellainen! Täyteläinen tonnikalakastike ja rapea parsa tekevät tästä tonnikalasalaatista ihanan raikkaan ja täyttävän – arjen luksusta helposti.
Valmistusaineet
Tonnikala-parsasalaatti:
- 1 prk Rio Mare -tonnikalaa oliiviöljyssä
- 6 kpl parsoja
- 1 tl pieniä kapriksia
- 1 rkl turkkilaista jogurttia
- Kourallinen rucolaa
- 1 rkl saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)
- 1 tl puristettua sitruunaa
- 1 tl omenaviinietikkaa
Valmistusohje
- Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy ja ota se talteen annoksen viimeistelyä varten. Lisää tonnikala kulhoon ja laita sekaan 50/50 suhteessa jogurttia sekä majoneesia. Leikkaa kaprikset pieniksi ja lisää maun mukaan. Mausta mustapippurilla. Lisää hieman sitruunamehua ja omenaviinietikkaa. Sekoita massa tasaiseksi.
- Leikkaa saksanpähkinät pieneksi. Ota kuiva pannu ja paahda pähkinöitä muutama minuutti. Ota pannulta sivuun.
- Leikkaa parsojen kova osa pois juuresta ja leikkaa parsat vielä kahteen osaan. Pese hyvin ja kuivaa.
- Kuumenna pannu kuumaksi, lisää oliiviöljy ja parsojen alaosa. Kun olet paistanut minuutin, lisää parsojen yläosa (nämä kypsyvät nopeammin). Mausta suolalla. Ota pannulta ja mausta mustapippurilla & sitruunamehulla.
- Asettele lautasen pohjalle hieman tonnatoa. Lisää rucolaa ja parsoja kasaksi. Lisää loput tonnatot ja ripottele paahdetut pähkinät päälle. Viimeistele oliiviöljyllä!