Tapenade resepti

Tapenade eli oliivitahna on herkullinen lisuke tai dippi monen ruoan kaveriksi. Tämän ohjeen itsetehtyyn tapenadeen on lisätty rusinoita, jotka tuovat uuden vivahteen tapenadeen. Rusinoiden makeus sopii todella hyvin tähän oliivitahnaan!

Helppo

Valmistusaineet

  • 200 g mustia oliiveja
  • 1 puntti persiljaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl rusinoita
  • ½ dl kapriksia
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

  1. Kiehauta rusinat pehmeiksi tilkassa vettä
  2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja aja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella

Tapenade sopii loistavasti paahdetulle vaalealle leivälle tai pastan kastikkeeksi.

Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.