Omenapiirakka resepti

Oliiviöljy sopii myös leivontaan! Omenapiirakka by Teemu Laurell

Katso reseptivideo ›

Helppo

Valmistusaineet

Omenapiirakka:

  • 4 dl kermaa
  • 3 dl mantelijauhoa
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Borges extra mild oliiviöljyä
  • 2 kpl isohkoa omenaa kuorittuna ja krouvisti pilkottun
  • tomusokeria
  • ripaus suolaa

Suolakaramelli:

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl voita
  • suolaa

Valmistusohje

Omenapiirakka

  1. Aloita valmistamalla omenapiirakkamassa yhdistämällä kulhossa manteli- ja vehnäjauho, sokeri, puolet oliiviöljystä, kanamunat sekä erotellut keltuaiset. Jätä puolet oliiviöljystä vuoan voiteluun. Lisää tämän jälkeen joukkoon ohuena nauhana kerma koko ajan sekoittaen niin, että saat tasaista massaa.
  2. Voitele uunivuoka kevyesti oliiviöljyllä ja lämmitä uuni 180 asteiseksi.
  3. Poista omenoista kota ja leikkaa tämän jälkeen omenat krouviksi paloiksi. Aseta omenat voideltuun uunivuokaan ja lisää päälle taikinamassa niin, että omenat peittyvät kokonaan. Älä laita vuokaa aivan täyteen, koska massa nousee hieman paistettaessa.
  4. Laita piirakka 180 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi tai kunnes piirakka on kypsää.
  5. Anna piirakan tekeytyä hetki, koristele tomusokerilla ja nauti suolakaramellin kanssa

Suolakaramelli

  1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä huolellisesti sekoittaen, kunnes seos sakenee.
  2. Mausta lopuksi vaniljasokerilla ja suolalla.
  3. Sekoita hieman jäähtyneen massan joukkoon nokare voita ja tarjoile omenapiirakan kera.

Borges-oliiviöljyt antavat ruoalle aitoja aromeja ja mehevyyttä, sekä vähän espanjalaista tunnelmaa.