
Mutakakku mikrossa
Tämä Priscan mutakakku on maailman helpoin ja nopein ja se valmistuu vaikkapa mökillä herkkunälkää taltuttamaan.
15
min
Helppo
4
annosta
Valmistusaineet
- 50 g voita sulatettuna
- 1 dl vehnäjauhoja (Hungry Chef Briossijauho sopii erinomaisesti)
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl Van Houten kaakaojauhe
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 2 hyppysellistä suolaa
- 1 dl kevytmaitoa
Mutakakun lisukkeeksi:
- 2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
- Sulata voi.
- Sekoita kulhoon kaikki kuivat aineet.
- Kaada joukkoon maito ja voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi kauhan avulla.
- Anna taikinan tekeytyä hetki.
- Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi.
- Voitele 1,5 dl – 2 dl vetoiset kupit voilla.
- Lusikoi taikina kuppeihin niin, että kupit täyttyvät maksimissaan 2/3.
- Kypsennä kakut yksitellen mikrossa (900w) noin 60-90 sekuntia. Mikrot ovat tehoiltaan erilaisia, joten vahdi kakkuja. Kakku on valmis, kun kakku on kohonnut ja pinta kypsynyt. Sisältä kakku saa olla raaka.
Tarjoa lämpimät kakkuset kermavaahdon kera.