Mutakakku mikrossa

Tämä Priscan mutakakku on maailman helpoin ja nopein ja se valmistuu vaikkapa mökillä herkkunälkää taltuttamaan.

15 min Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

Mutakakun lisukkeeksi:

  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

  1. Sulata voi.
  2. Sekoita kulhoon kaikki kuivat aineet.
  3. Kaada joukkoon maito ja voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi kauhan avulla.
  4. Anna taikinan tekeytyä hetki.
  5. Vatkaa sillä aikaa kerma vaahdoksi.
  6. Voitele 1,5 dl – 2 dl vetoiset kupit voilla.
  7. Lusikoi taikina kuppeihin niin, että kupit täyttyvät maksimissaan 2/3.
  8. Kypsennä kakut yksitellen mikrossa (900w) noin 60-90 sekuntia. Mikrot ovat tehoiltaan erilaisia, joten vahdi kakkuja. Kakku on valmis, kun kakku on kohonnut ja pinta kypsynyt. Sisältä kakku saa olla raaka.

Tarjoa lämpimät kakkuset kermavaahdon kera.