Mudcake jouluisella luumuvaahdolla
Ystävämme Kriselda loihti meille jauhottoman mudcake reseptin jouluisella luumuvaahdolla. Herkullinen mudcake valmistuu noin puolessa tunnissa.
”Hei ihanuudet! Vuosi lähenee loppua ja rakastan maailman eniten joulunodotusta. Ehkä jopa enemmän kuin itse joulua.
Loin super herkullisen jälkkärirespetin, jossa on pääosassa Van Houtenin kaakaojauhe, sekä Sunsweetin että Hungry Chefin yhteistyössä kehittämä luumumarmeladi.
Toivon, että sinäkin innostut tästä! Kukapa ei tykkäisi mutakakusta ja jouluisesta luumuvaahdosta, jotka valmistuvat alle tunnissa? Mutakakun voi tarvittaessa tehdä etukäteen, sillä se säilyy jääkaapissa.”
- gluteeniton
- maidoton
- Jälkiruoat
Valmistusaineet
Mudcake:
- 1 dl Van Houten Kaakaojauhetta
- 1 dl mantelijauhetta
- 4 kpl luomu kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 90 ml Borges Extra Mild -oliiviöljyä
- 1 tl leivinjauhetta
- hyppysellinen suolaa
Luumuvaahto:
- 3-5 rkl Hungry Chef Sunsweet -luumumarmeladia
- 2 dl vispautuvaa kaurakermaa
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 200-asteeseen.
- Sekoita kananmunat, sokeri ja öljy kulhossa.
- Sekoita kuivat ainekset joukkoon.
- Kaada taikina sydän-kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 15-20 min.
- Tarkista kakun tilanne vähintään vartin kohdalla (uunissa on eroja). Mutakakun sisus saa olla löllyvää!
- Vaahdota kaurakerma ja vaniljasokeri.
- Kääntele luumumarmeladia kermavaahdon joukkoon oman maun mukaan.
Tarjoile jäähtynyt mutakakku jouluisen luumuvaahdon kera!