Helppo
4 annosta

Monien muttien mutakakku

Sannan kakkuprojektissa ei kommelluksilta vältytty viimeisessä Master Chef Suomi Joulu -jaksossa.  Mutta modernisti annoslautaselle rikottu kakkupala hurmasikin tuomarit täysin aivan superherkullisella maullaan. Tämä kakku on juuri sellainen kuin mutakakun kuuluukin olla! Tällä reseptillä voitettiin myös tavoiteltu Kultainen Vispilä -palkinto.

Valmistusaineet

    Mutakakku:
  • 200 g suklaata
  • 150 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl Van Houten kaakaojauhetta
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 50 g valkosuklaata
  • 50 g tummaa suklaata
    Vaahto:
  • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • 200 g appelsiinirahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
    Koristelu:
  • viikunan viipaleita
  • granaattiomenan siemeniä

Valmistusohje

Mutakakku:

  1. Pingota leivinpaperi irtovuoan pohjalle ja voitele vuoka.  Sulata voi ja suklaa kattilassa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä.
  2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kaikki aineet keskenään nuolijalla huolellisesti ja kaada ⌀ 20 cm kakkuvuokaan.
  3. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Tikkuun saa jäädä taikinaa.

Vaahto:

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.

Koristelu:

  1. Koristele kakku vaahdolla, sekä viikunan viipaleilla ja granaattiomenan siemenillä ja nauti!

 

 

Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.