Marenki
Itsetehty marenki on herkullista ihan sellaisenaan, kokeile marenkia myös vaikkapa jäätelöannoksen tai suklaakakkupalan koristelussa!
Keskitaso
Valmistusaineet
- 1 dl rusinoita
- 3 kananmunanvalkuaista
- 180 g sokeria
Valmistusohje
- Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella kunnes vaahto on sileää ja vatkainta nostettaessa pintaan muodostuu teräviä huippuja
- Lisää pienissä erissä puolet sokerista koko ajan sekoittaen ja kääntele sitten joukkoon loppu sokeri
- Ota ruokalusikallinen massaa ja muotoile pellille leivinpaperin päälle haluamasi kuvio. Ripottele päälle rusinoita ja paista 100 asteisessa uunissa 2-3 tuntia
Anna marengin jäähtyä ja tarjoile suklaamoussen ja tuoreiden marjojen kanssa.
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.