Luumujuustokakku resepti

Luumujuustokakku

0 arviota

Perinteisestä joulun jälkiruoasta, luumurahkasta, inspiraationsa saanut astetta juhlavampi luumujuustokakku!

 

Täytteessä on käytetty pehmeistä Sunsweet-luumuista tehtyä ”marmeladia”. Pohjan lisäksi kakusta löytyy piparia täytteestä, joten liivatetta ei tarvita. Luumujuustokakku syntyy helposti ja sen voi tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan.

Valmistusaika

Yhteensä: 30 min

Valmistusaineet

    Pohja:
  • 120 g pipareita
  • 50 g voita
    Koristeluun:
  • pipareita

Valmistusohje

  1.  Ota tuorejuusto huoneenlämpöön. Vuoraa halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
  2. Murusta piparit muruksi esimerkiksi muovipussissa kaulimella. Ota sivuun osa piparimurusta täytettä varten.
  3. Sekoita sulatettu voi piparimurun joukkoon. Painele piparimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
  4. Laita luumut ja luumumehu sekä 2 rkl sokeria kattilaan. Keitä kunnes luumut ovat pehmeitä, n. 10-15 min. Muussaa luumuja hieman haarukalla. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, luumumarmeladi ja piparimuru. Vatkaa täyte tasaiseksi.
  6. Lusikoi täyte vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.
  7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  8. Koristele pipareilla juuri ennen tarjoilua.
Jaa resepti
Arvostele

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.