Luumujäädyke resepti
30 min
Helppo
10 annosta

Luumujäädyke

Luumujäädyke on super helppo jälkiruoka joulupöytään, jonka voit tehdä pakastimeen vaikka pari viikkoa ennen tarjoilua. Tähän ihanaan jäädykkeeseen tulee raikasta appelsiinia ja herkullisia luumuja, jotka keitetään pehmeiksi fariinisokerin ja kanelin kanssa. 

Valmistusaineet

    Luumujäädyke:
  • 200 g Sunsweet-luumuja
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/4 tl jauhettua inkivääriä
  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 prk kondensoitua maitoa
  • 1/2 luomu appelsiinin kuori raastettuna

Valmistusohje

  1. Kelmuta vuoka niin, että kelmu tulee reilusti reunojen yli.
  2. Laita kattilaan luumut, vesi, fariinisokeri ja kaneli. Anna kiehua keskilämmöllä kunnes luumut pehmenevät ja vesi on melkein kokonaan haihtunut. Anna jäähtyä ja muussaa luumut haarukalla.
  3. Vatkaa kerma sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi ja kaada kondensoitu maito norona sekaan samalla vatkaten. Raasta joukkoon appelsiinin kuori.
  4. Tiputtele sekaan luumusosetta ja sekoita hieman haarukalla. Kaada massa vuokaan ja nosta yöksi pakastimeen.
  5. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille, poista kelmu. Anna jäädykkeen sulaa vielä jääkaapissa 10 minuuttia, jotta se on helpommin leikattavaa. Koristele esim. piparimurulla ja appelsiiniviipaleilla.
Jaa resepti
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.