40 min
Keskitaso
6 annosta

Joonan appelsiini-suklaajouluhalko

Master Chef Suomi Joulu-jaksossa tubettaja Joona Puhakka leipoi herkullisen appelsiini-suklaajouluhalon, joka sai tuomareilta rutkasti kehuja! Tämä herkku kannattaa ehdottomasti kokea itse ja se onkin loistava valinta joulun jälkiruokapöytään.

Valmistusaineet

    Taikina:
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 2,5 rkl Van Houten kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
    Täyte:
  • 50 g tummaa suklaata
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 0,5 rkl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
    Kuorrutus:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g tummaa suklaata
  • 0,5 rkl kahvijauhetta

Valmistusohje

Pohja:

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet omassa kulhossaan ja lisää ne munavaahtoon.
  3. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja kypsennä uunissa 5-7min.
  4. Kumoa valmis taikina uudelle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Vie kylmään.

Täyte:

  1. Rouhi suklaa pieneksi.
  2. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja suklaarouhe.
  3. Vaahdota kerma. Lisää vaahto tuorejuustoseokseen.
  4. Levitä täyte kääretorttupohjalle, kääri torttu varovasti rullalle ja laita jääkaappiin.

Kuorrutus:

  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeri, sulatettu suklaa ja kahvijauhe samalla vatkaten.
  2. Levitä kuorrutus kääretortun päälle. Tee haarukalla kuvioita kuorrutteeseen.
  3. Lopuksi koristele suklaahipuilla ja appelsiinin kuorella.
Jaa resepti

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.