Jäädyke
Rommirusinajäädykettä on hyvä olla aina varalla pakastimessa. Makeannälän yllättäessä tai lisukkeeksi vaikka suklaakakun päälle.
Helppo
Valmistusaineet
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl rusinoita
- 2 rkl vahvaa kahvia
- 2 rkl tummaa rommia
Valmistusohje
- Erottele kananmunankeltuaiset ja -valkuaiset
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- Lisää jogurtti, rusinat, kahvi, rommi ja sekoita varovaisesti
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
- Vatkaa kerma vaahdoksi
- Yhdistä molemmat vaahdot jogurtin sekaan kevyesti nostellen
- Laita seos jäädykevuokaan ja pakasta minimissään 12 tuntia
Maitopurkista on helppo askarrella jäädykeastia
Sun-Maid - vain viinirypäleitä ja aurinkoa! Ei liene ihme, että Sun-Maid on Suomen suosituin rusina.