Chilitonnikalaa, kuullotettua punasipulia ja appelsiinia

Rio Mare Chilitonnikala sopii moneen reseptiin. Tässä italialaisessa kevyessä arkiruokareseptissä yhdistyy helppous, nopeus ja keveys. Kokeile ja ylläty!

Helppo 4 annosta

Valmistusaineet

  • 3 x 80 g Rio Mare Chilli Tuna ‑tonnikalaa
  • 2 punasipulia
  • 2 appelsiinia
  • 10 perunaa
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 40 g extra virgin oliiviöljyä
  • 20 g sokeria
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Viipaloi sipulit (ei kovin ohuiksi siivuiksi) ja paista niitä tarttumattomalla pannulla laakerinlehtien, öljyn, sokerin ja viinietikan kanssa. Lisää myös hyppysellinen suolaa. Kypsennä kunnes sipulit ovat kuullottuneet, ota pannu hellalta ja lisää raastetut appelsiininkuoret.

2. Pese perunat ja keitä ne suolavedessä, valuta ja leikkaa perunat neljään osaan. Kuori ja viipaloi appelsiinit.

3. Asettele appelsiiniviipaleet lautaselle, sekoita perunat ja sipulit keskenään ja kaada seos appelsiinien päälle. Lisää lopuksi tonnikala.