Chefin nopeampi pizzapohjaohje 00-jauhoista

Helppo ja herkullinen Hungry Chef pizza paistuu myös ilman pizzauunia! Varaa aikaa 6,5 tuntia  taikinan teosta pizzan paistamiseen. Taikina saa kohota pidempäänkin ja jos et jaksa paistaa heti kaikkia, niin taikinapallot säilyvät jääkaapissa useamman vuorokauden. (Muista käyttää ilmatiiviitä purkkeja jottei taikina kuivu).

Keskitaso 8 annosta

Valmistusaineet

Pizzataikina:

Valmistusohje

  1. Kaada kulhoon jauhot ja hiiva ja sekoita keskenään.
  2. Lisää kylmä vesi ja sekoita aluksi kauhalla ja tämän jälkeen kädellä kunnes taikinasta alkaa muodostua pallo ja kulhon reunoista jauhot ovat sekoittuneet.
  3. Peitä kulho tuorekelmulla tai kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna taikinan herätä huoneenlämmössä 30 minuuttia. Ripottele suola taikinan päälle ja ja veivaile rauhassa taikinaa viitisen minuuttia jotta suola sekoittuu tasaisesti taikinaan.
  4. Peitä taas kulho ja anna taikinan levätä 10 minuuttia. Tee taas viiden minuutin taikinan pyörittely palloksi niin että nostat reunoista alle taittaen. Pyöritä käsillä hellästi taikinasta pötkömäinen, jaa kolmeen osaan jos teet neliskanttisia peltipizzoja, taikka neljään osaan jos teet pyöreät pizzat uuninpelleille. Pyörittele jauhotetuin käsin pizzapallot.
  5. Peitä pallot tiiviisti kelmulla taikka laita tiiviisiin rasioihin ja anna kohota 6 tuntia huoneenlämmössä.
  6. Jauhota pöytä kevyesti ja kippaa kohonnut taikinapallo pöydälle. Jos haluat pohjasta ohuemman ja rapeamman, kaulitse taikinapallo, jos haluat vähän ilmavamman pizzan niin painele käsin pizza pyöreäksi. Tässä vaiheessa kannattaa pizzataikina nostaa leivinpaperille ja uuninpellille.

Sivele pizzan päälle lusikalla Hungry Chef tomaattikastiketta, juustoraastetta  ja lisää haluamasi täytteet. Paista uunin yläosassa uunisi maksimilämpötilassa niin kauan, että juusto sulaa ja pizzan reunat saavat hieman väriä. Kun otat pizzan uunista, nosta se ritilälle muutamaksi minuutiksi  jotta kosteus poistuu pizzan alta. NAUTI!

Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.