Suklainen puolukkatiramisu
Perinteinen tiramisu on yhdistelmä pehmeää kermaisuutta ja syvää suklaisuutta. Tämä italialainen keittiön jalokivi maustetaan täyteläisellä Van Houten -kaakaojauheella. Sitä siivilöidään valmiin tiramisun päälle ja kahviin, jossa Savoiardi-keksit kostutetaan.
Tuoreet puolukat tuovat tiramisuun suomalaisen joulun tunnelmaa. Hapokkaat marjat myös raikastavat tiramisun tuhtia makua juuri sopivasti. Puolukoita kannattaa säästää hieman koristeluun, sillä ne tuovat kaunista väriä lautaselle.
Laadukkaiden raaka-aineiden lisäksi toinen onnistuneen tiramisun salaisuus on maltti. Tätä jälkiruokaa ei kannata tehdä kiireellä, vaan tiramisun on hyvä hyytyä ja maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mieluiten yön yli. Parhaimmillaan tiramisu onkin seuraavana päivänä valmistuksesta.
Herkullisen reseptin on luonut meille Satokausikalenteri.