2 kpl
isohkoa omenaa kuorittuna ja krouvisti pilkottun
tomusokeria
ripaus suolaa
Suolakaramelli:
2 dl
kermaa
1 dl
sokeria
2 rkl
tummaa siirappia
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
voita
suolaa
Valmistusohje
Omenapiirakka
Aloita valmistamalla omenapiirakkamassa yhdistämällä kulhossa manteli- ja vehnäjauho, sokeri, puolet oliiviöljystä, kanamunat sekä erotellut keltuaiset. Jätä puolet oliiviöljystä vuoan voiteluun. Lisää tämän jälkeen joukkoon ohuena nauhana kerma koko ajan sekoittaen niin, että saat tasaista massaa.
Voitele uunivuoka kevyesti oliiviöljyllä ja lämmitä uuni 180 asteiseksi.
Poista omenoista kota ja leikkaa tämän jälkeen omenat krouviksi paloiksi. Aseta omenat voideltuun uunivuokaan ja lisää päälle taikinamassa niin, että omenat peittyvät kokonaan. Älä laita vuokaa aivan täyteen, koska massa nousee hieman paistettaessa.
Laita piirakka 180 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi tai kunnes piirakka on kypsää.
Anna piirakan tekeytyä hetki, koristele tomusokerilla ja nauti suolakaramellin kanssa
Suolakaramelli
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä huolellisesti sekoittaen, kunnes seos sakenee.
Mausta lopuksi vaniljasokerilla ja suolalla.
Sekoita hieman jäähtyneen massan joukkoon nokare voita ja tarjoile omenapiirakan kera.
Jaa resepti
Lisää reseptejä
Luumupiirakka Sunsweet luumuista
Marinoiduista Sunsweet luumuista syntyy mahtavan mehevä luumupiirakka. Vaikka piirakan maut ovatkin jouluiset, maistuu se milloin vain!
Valkosuklainen rahka-rusinapiirakka
Rusinat ja rahka ovat herkullinen yhdistelmä. Valkosuklaa maustaa piirakan. Tarjoile rahkapiirakka jälkiruokana tai kahvipöydässä.
Amerikkalainen suklaapiiras suolapähkinöillä
Makeaa, suolaista, kermaista, sanalla sanoen ihanaa! Tämä suklaapiiras on täydellisen koukuttava makujen sinfonia. Valmista ilman uunia!
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavillaTuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.