Raikas perunasalaatti luumuilla
Kokeile ja ylläty! Sunsweetin luumujen lisäys itsetehtyyn perunasalaattiin voi tuntua oudolta, mutta niiden makeus tasapainottaa mahtavasti tätä raikasta perunasalaattiohjetta!
Valmistusaineet
- 500 g pieniä, kiinteitä perunoita
- suolaa
- 2 dl valmista kasvislientä tai -fondia
- 250 g tuoreita vihreitä papuja
- 1 prk (420 g) säilöttyjä artisokan sydämiä
Vinegrette:
- 2 valkosipulin kynttä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 luomusitruunan mehu
- Pippuria myllystä
- 150 g Sunsweet luumuja
- 4 tomaattia
- 1 avokado (lajike Hass)
- Muutama yrtinlehti (esimerkiksi basilikaa tai korianteria)
Valmistusohje
- Pese perunat huolellisesti ja keitä kuorineen suolatussa vedessä n. 18-20 minuuttia. Valuta vesi pois kattilasta, kuori perunat ja leikkaa ne puolikkaiksi. Kuumenna 1,5 dl kasvisliemestä kiehuvaksi ja kaada perunanpuolikkaiden päälle. Jätä maustumaan 20 minuutiksi.
- Huuhdo vihreät pavut puhtaiksi ja keitä niitä hiljalleen kiehuvassa, suolatussa vedessä 8-10 minuuttia. Valuta pavut ja huuhdo kylmällä vedellä. Anna papujen kuivua.
- Valuta säilötyistä artisokan sydämistä liemi pois. Kuori ja pienennä valkosipuli. Lämmitä 1 tl oliiviöljyä ja freesaa valkosipuli kuumassa öljyssä. Lisää pannulle sitruunan mehu ja jäljelle jäänyt kasvisliemi. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan loppu oliiviöljystä. Laita valutetut artisokan sydämet ja luumut kulhoon ja kaada vinegrette niiden päälle. Anna maustua 15 minuuttia.
- Huuhdo tomaatit ja leikkaa ne isohkoiksi paloiksi. Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja kuoret ja leikkaa avokado paloiksi.
- Valuta ylimääräinen kasvisliemi perunoista, mikäli se on tarpeellista. Yhdistä kaikki valmistellut ainekset yhteen isoon kulhoon tai valmiiksi annoksiksi ja koristele yrtinlehdillä ja sitruunanviipaleilla.