Ruoanlaitto-ohjeet vappuun: Perinteiset herkut helposti

Vappupöydän klassikot

Vappu on kevään juhla, jolloin suomalaiset kokoontuvat yhteen nauttimaan hyvästä seurasta ja herkullisista perinteisistä ruoista. Sima, munkit ja tippaleivät ovat vappupöydän kruunu, ja niiden valmistus on helpompaa kuin luuletkaan! Vinkkinä, siman valmistus kannattaa aloittaa muutamaa päivää ennen vappua, jotta se ehtii käydä ja maustua sopivasti. Munkkien ja tippaleipien paistaminen on puolestaan vappuaaton ilonaihe. Käytämme selkeitä ohjeita ja vinkkejä, joiden avulla saat herkut onnistumaan ilman turhaa häslinkiä.

Siman salat

Sima on vappujuomien aatelia, ja sen valmistaminen on yllättävän yksinkertaista. Tarvitset vain vettä, sokeria, sitruunaa ja hiivaa. Sekoita ainekset suureen astiaan ja anna juoman käydä huoneenlämmössä. Muutaman päivän kuluttua sima on valmis nautittavaksi, kunhan muistat siivilöidä hiivan pois ennen tarjoilua. Suosittelemme käyttämään tuoreita sitruunoita, sillä ne antavat simalle raikkaan maun. Lisäksi voit kokeilla erilaisia sokerin määriä löytääksesi juuri sinun makuusi sopivan makeuden. Muista, että sima on parhaimmillaan kun se on sopivasti hiilihappoista ja viileää.

Munkkien pyöräyttäminen

Munkit ovat suomalaisten pöydissä perinteikäs makea vappuherkku, ja niiden valmistus tuo kotiin ihanan tuoksun. Taikinan tekeminen on helppoa: tarvitset vain jauhoja, maitoa, sokeria, hiivaa ja muutaman muun ainesosan. Kun taikina on noussut kaksinkertaiseksi, on aika pyöritellä munkit ja kuumassa öljyssä ne saavat kauniin kullanruskean kuoren. Neuvomme käyttämään laadukasta öljyä paistamiseen, jotta munkit imevät itseensä mahdollisimman vähän rasvaa ja säilyttävät mehevyytensä. Muista myös, että munkit kannattaa kieritellä sokerissa heti paistamisen jälkeen, jolloin sokeri tarttuu kauniisti niiden pintaan.

Tippaleipien taikomiset

Tippaleivät ovat vappupöydän näyttävä elementti, ja niiden valmistus on hauskaa puuhaa. Taikina on simppeli: vettä, jauhoja, munia ja sokeria. Kun taikina on valmis, pursota se kuumassa öljyssä rautalangan ympärille tai vapaalla kädellä muodostaen perinteisiä tippaleipien muotoja. Tippaleipien paistaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä ja harjoittelua, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä. Anna tippaleipien valua hetki talouspaperin päällä, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois. Tarjoile ne sitten tomusokerin kanssa koristeltuna – ne ovat vastustamattoman herkullisia! www.lejos.fi  
Ilmoita kun tuotetta on taas saatavilla Tuote on tilapäisesti päässyt loppumaan varastostamme. Jättämällä meille sähköpostisi, ilmoitamme teille heti kun tuotetta on jälleen saatavilla.