Välimerellinen kana-kasvispelti Peggyn tapaan
Helppoa, hyvää ja herkullista! Sitä kaikkea on Peggyn kana-kasvispelti, joka valmistuu yhden pellin taktiikalla. Lagomin kanafileitä kannattaa olla aina varuilla ja Borgesin öljyjä löytyy tietenkin aina kaapista paria eri laatua 😉
Valmistusaineet
Marinadi:
- 0,5 dl Borges Classic oliiviöljyä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 rkl tummaa balsamicoa
- 2 rosmariinin oksaa
- 1/2 ruukkua tuoretta persiljaa
- 1 rkl tuoretta timjamia
Kana-kasvispelti:
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 1 oranssi paprika
- 1 kesäkurpitsa
- 1 munakoiso
- 500 g perunaa
- 250 g kirsikka- tai luumutomaatteja
- 1 punasipuli
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- 150 g fetajuustoa
- 1 pkt (2x80 g) Lagom kanan fintafile öljyssä
- 1 rkl Borges extra-virgin oliiviöljyä
Valmistusohje
Valmista ensin marinadi:
- Raasta hyvin huuhdeltu sitruuna.
- Hienonna yrtit ja sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kulhossa.
Tee välimeren kana-kasvispelti:
- Huuhtele paprikat, munakoiso, perunat, kesäkurpitsa ja tomaatit.
- Halkaise paprikat, poista niistä siemenet ja leikkaa reiluiksi paloiksi.
- Puolita munakoiso ja kesäkurpitsa ja viipaloi. Leikkaa perunat veneiksi ja jätä tomaatit kokonaisiksi.
- Kuori ja leikkaa sipulit neljään osaan. Laita kaikki kasvikset kulhoon sekaisin.
- Kaada päälle marinadi ja sekoita hyvin.
- Levitä kasvikset uunivuoalle, ripottele päälle Lagomin kanafileet sekä feta.
- Suojaa vuoka foliolla.
- Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia.
- Poista folio ja jatka paistamista vielä 20 minuutin ajan.
- Ota vuoka ulos uunista, pirskota päälle hieman Borgesin extra-virgin oliiviöljyä ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.
- Nauti!