Spooky Halloween pizza
Pelottavan herkullisen halloween pizzan reseptin meille teki Peggy. Uskallatko kokeilla!?
Keskitaso
Valmistusaineet
Pizzataikina (2 pyöreää pizzaa):
- 350 g Hungry Chef Pizzajauhoja
- 1 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 dl kylmää vettä
- 0,4 dl Borges extra-virgin oliiviöljyä
Täyte:
- 1 prk Hungry Chef Pizzakastike
- n. 10 kpl Borges Gourmet Charm oliiveja
- 2 dl juustoraastetta
- 250 g mozzarellajuustoa
Valmistusohje
Pizzataikinan teko aloitetaan jo h-hetkeä edeltävänä päivänä:
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja öljy.
- Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa, sileää ja irtoaa käsistä.
- Siirrä taikina kulhoon ja laita kelmu päälle. Kohota taikinaa jääkaapissa yön yli.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ripottele jauhoa alustalle ja muotoile taikinasta kaksi pizzaa.
- Siirrä pizzat pellille tai kuuman pizzakiven päälle.
- Levitä päälle pizzakastike ja ripaus juustoraastetta. Asettele oliivihämähäkit pizzan päälle. (Hämähäkkien tekoon vinkit alla)
- Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Nosta lopuksi mozzarellahaamut pizzan päälle ja nauti.
Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta, mutta näillä saat kuvan mukaisen haamupizzan:
- Halkaise oliivi ja leikkaa ohuita viipaleita, näistä saat hämähäkin jalkoja.
- Kokonaisista oliiveista saat hämähäkille keskiosan.
- Viipaloi mozzarella ja paina haamumuotilla juustokuvioita.
- Leikkaa oliivista pieniä paloja ja koristele haamulle silmät.