Rusinabagelit
Rusinabagelit eli vesirinkelit saavat nimensä kypsennystavasta eli ne kiehautetaan nopeasti siirapilla maustetussa vedessä ennen paistoa. Bagelit voit täyttää mielesi mukaan suolaisilla tai makeilla täytteillä.
Valmistusaineet
- 50 g voita
- 2,5 dl vettä
- 1 rkl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl ruokosokeria
- 1/2 tl kanelia
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl Sun-Maid rusinoita
Keitinveteen:
- 1 l vettä
- 2 rkl siirappia
Pinnalle:
- 1 rkl unikonsiemeniä
Valmistusohje
- Sulata ensin voi ja jäähdytä.
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää joukkoon suola, ruokosokeri ja kaneli.
- Lisää puolet vehnäjauhoista ja alusta taikinaksi.
- Vaivaa taikinaa ja lisää vähitellen loput vehnäjauhot.
- Lisää jäähtynyt voisula ja rusinat.
- Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
- Kohota taikinaa kulhossa liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
- Leivo taikina jauhotetulla alustalla pitkäksi tangoksi.
- Jaa tanko 10 palaksi. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
- Kuumenna isossa kattilassa siirapilla maustettu vesi kiehuvaksi.
- Paina pullien keskelle reikä ja venytä rinkeleiksi.
- Pudota enintään kolme rinkeliä kerrallaan veteen ja keitä noin 30 sekuntia molemmin puolin.
- Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle unikonsiemeniä.
- Paista bageleita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Halkaise rusinabagelit jäähtyneinä.
- Täytteeksi voit lisätä suolaisia tai makeita täytteitä haluamasi mukaan.
- Täytteenä voi olla esimerkiksi jogurttia, hunajaa, kanelia ja banaania tai vuohenjuustomoussea, tomaattia ja rucolaa tai hummusta ja murskattuja rusinoita.
Varaa erilaisia täytteitä ja nauti!