
Quiche Lorraine -resepti
Ranskalaisen Lorraine -maakunnan mukaan nimetty Quiche Lorraine on perinteinen ranskalainen herkku, jonka täytteessä yhdistyvät kerma, kananmuna, gruyère -juusto ja pekoni. Piirakka voidaan tarjota kuumana tai kylmänä.
Keskitaso
Valmistusaineet
Pohja:
- 200 g Hungry Chef Briossijauhoa
- 1 tl suolaa
- 100 g kylmää voita
- 50 ml jääkylmää vettä
Täyte:
- 140 g pekonia
- 1 kananmuna
- 4 keltuaista
- 3 dl kermaa
- hyppysellinen muskottipähkinää
- mustapippuria
- suolaa
- 150 g gruyère-juustoa raastettuna
Valmistusohje
- Kaada briossijauhot, suola ja voi monitoimikoneen kutteriin ja pyöräytä voi jauhojen sekaan hiekan näköiseksi seokseksi.
- Kaada seos kulhoon, lisää vesi ja nypi käsin taikinaksi.
- Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään 40 minuutiksi.
- Kauli taikinasta reilusti 24 cm pyöreää vuokaa leveämpi ympyrä ja nosta taikina vuokaan.
- Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja pistele pohja haarukalla.
- Nosta taikinan päälle leivinpaperi tai folio, sen päälle kuivattuja herneitä tai piirakkapainoja ja paista 190-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
- Kuutioi ja paista sillä aikaa pekoni niin, että se saa väriä muttei muutu rapeaksi.
- Nosta pekonit talouspaperille, jotta ylimääräinen neste ja rasva imeytyvät paperiin.
- Vispaa kananmuna, keltuaiset ja kerma sekaisin ja mausta muskottipähkinällä, mustapippurilla ja suolalla.
- Raasta gruyère.
- Ota pohja pois uunista, kaada herneet tai piirakkapainot pois ja paista vielä ilman foliota tai leivinpaperia 170 asteessa 5-10 minuuttia niin, että pohja ruskistuu.
- Levitä kypsälle pohjalle juustoraaste, kananmunaseos ja viimeisenä pekoni.
- Paista vielä 15-20 min kunnes piiras ruskistuu, anna levätä hetki ja tarjoile Quiche Lorraine esimerkiksi salaatin kanssa.
Yksinkertaiset raaka-aineet tuottavat usein parhaan lopputuloksen!