Myskikurpitsahummustahna
Vegaanisen myskikurpitsahummuksen maun salaisuus on paahdetussa kurpitsassa ja valkosipulissa. Herkullinen hummus sopii loistavasti rapean Snäkkärin päälle ja ruokien lisukkeeksi.
45
min
Helppo
10
annosta
Valmistusaineet
- 0,5 kg myskikurpitsaa
- 4 valkosipulin kynttä
- 2 rkl Borges Classic oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tlk (230g) kikherneitä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 dl Borges extra virgin oliiviöljyä
- 2 rkl tahinia
- suolaa
- juustokuminaa
- Pinnalle paprikajauhetta
Valmistusohje
- Kuori myskikurpitsa, poista siemenet ja kuutioi.
- Laita kurpitsakuutiot ja valkosipulinkynnet uunivuokaan.
- Lisää öljy, suola, paprikajauhe ja juustokumina ja sekoita kevyesti.
- Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Laita paahdetut kurpitsat ja valkosipulit mausteineen tehosekoittimen kulhoon ja lisää joukkoon kikherneet, sitruunamehu, öljy ja tahini. Sekoita, kunnes hummus on tasaista. Lisää tarvittaessa suolaa ja juustokuminaa
- Laita hummus tarjoilukulhoon, anna maustua hetken ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle paprikajauhetta.
Hyviä pikku juttuja!